Interiorul Spitalului de Pneumoftiziologie va fi modernizat

141

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Gorj, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu va intra din nou în şantier. De această dată va fi reabilitat şi modernizat interiorul unităţii. Odată cu finalizarea acestor lucrărilor, spitalul va fi foarte aproape de încadrare în categoria II M, urmând să mai îndeplinească un singur criteriu: atingerea celor 20 de procente la capitolul pacienţi din afara judeţului Gorj.

Datorită eforturilor echipei manageriale a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu de a promova unitatea, numărul pacienţilor din alte judeţe a crescut semnificativ, ajungând la 12%. Doar de trei procente mai are nevoie unitatea pentru a putea fi clasificată în categoria II M. Unitatea dispune de dotări cu aparatură medicală, îndeplinind condiţiile necesare confortului şi tratamentului fiecărui pacient în parte. În plus, se pare că va continua procesul de modernizare şi dotare a spitalului, după cum precizează Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu: „ne mai lipsea aparatură, dar o vom aduce în primul trimestru. Domnul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări, domnul profesor Iana m-a asigurat că o să avem un aparat de Radiologie cât de curând”.
Mai mult decât atât, investiţiile vor continua la acest spital. De data aceasta se va lucra la modernizarea interiorului. „Interiorul trebuie renovat şi modernizat, dar trebuie să creştem şi procentul pacienţilor din afara judeţului, care în conformitate cu criteriile Minsiterului Sănătăţii, trebuie să fie de minim 20%. Noi ne aflăm acum la 12% şi, bineînţeles, cu noul Compartiment de recuperare respiratorie, ce include Salina şi Sala de Kinetoterapie, sperăm ca în cel mai scurt timp să reuşim să atingem procentul de 20% pentru a accede în categoria II M”, a explicat managerul Tătaru.

Se aşteaptă aprobarea bugetului
Deocamdată nu se ştie când vor începe lucrările de modernizare a interiorului Spitalului de Pneumoftiziologie, fiind necesară mai întâi aprobarea bugetului. Investiţia beneficiază de sprijin financiar venit din partea Consiliului Judeţean Gorj, care, de altfel, şi administrează această unitate sanitară. „Aşteptăm aprobarea bugetului la nivel naţional, după care vom încerca să prindem în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de luna viitoare fonduri pentru reabilitarea şi modernizarea interiorului spitalului. De altfel, acesta este cam ultimul lucru care ne-a mai rămas de făcut pentru a putea accede la categoria II M, actualmente aflându-ne în categoria V, după cum ne-a încadrat Ministerul Sănătăţii”, a menţionat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Preocuparea conducerii Spitalului Dobriţa pentru confortul, hrana şi tratamentul bolnavilor nu este o noutate. Întregul colectiv al acestei unităţi încearcă să satisfacă nevoile pacienţilor, iar creşterea numărului internărilor se datorează calităţii serviciilor oferite în cadrul spitalului.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here