Interdicții de la SE Turceni: Pescarii revoltați că nu pot pescui pe Jiu, în zona barajului Hidrocentralei Turceni

1242

Două bariere, amplasate lângă barajul Hidrocentralei Turceni, în urmă cu două luni de zile, au stârnit nemulțumirea pescarilor care vin să pescuiască pe Jiu, în baza permiselor vizate AJPS. Pescarilor li se interzice să circule pe digul Jiului, cu mașinile, pe motiv că le-ar fi interzisă prezența în zonă, legea spunând însă că pescuitul este oprit doar în avalul râului, cel puțin 500 de metri. Interdicția ar fi fost pusă de reprezentanții termocentralei Turceni.

În ciuda discuțiilor contradictorii cu paznicii, dar și cu autoritățile locale, problema nu s-a rezolvat pentru iubitorii acestui sport, obligați să evite zona respectivă, de la baraj până la podul CFR Gârbov. În zonă sunt lăsate să circule mașinile care deservesc firma care deține un spațiu de agrement în zonă, dar și alți salariați ai societății. Paznicii le-au spus oamenilor să solicite aviz de trecere de la primărie, în timp ce primăria susține că barierele sunt puse de SE Turceni, reprezentanții termocentralei CEO oprind, de fapt, circulația în zonă. Accesul în zona de pescuit este restricționat total, pescarii nemaiputând intra pe baraj nici prin balastiera privată, situată la 30 de metri de dig.
Pescarii au solicitat ajutorul AJVPS Gorj, dar, deocamdată, problema nu s-a rezolvat, amatorii acestui sport fiind pregătiți să nu-și mai vizeze permisele pentru că li se interzice pescuitul pe baraj.

Somn de 100 de kg
În fiecare weekend, până la impunerea restricției, barajul de pe Jiu, din zona Turceni, era ticsit de pescarii veniți din Mehedinți, Dolj, Hunedoara și Gorj, pentru a pescui aici. Somnul, carasul și știuca sunt speciile de pești prinse în zonă, de altfel chiar aici s-a pescuit, cu un an în urmă, un somn de 100 de kg de către un pescar din Mehedinți. Același pescar a mai prins aici și pești de 15, 25, 30 de kg.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here