Întâlnire Administraţie-Sindicate la Motru, pe tema salarizării din minerit

378

Directorii carierelor miniere din Motru şi din Severin, dar şi o comisie a administraţiei Complexului Energetic Oltenia, condusă de Ion Ruşeţ şi-au dat întâlnire marţi în municipiu, la sediul fostei EMC, pentru discuţii continuate pe tema salarizării personalului din minerit. Asta în condiţiile în care luni la sediul Diviziei Miniere au avut loc discuţii separate ale administraţiei cu sindicatele, în care s-a promis transparenţă şi disponibilitate totală la clarificarea diferenţelor salariale din minerit.

Discuţiile au fost aprinse, unii lideri de sindicat propunând ca şefii de sectoare să fie cei care propun clasele de salarizare pentru subalternii din cariere. Respectivii sindicalişti au fost contestaţi de colegii lor care le-au reamintit respectivilor că epoca lor de glorie s-a terminat, nefiind necesar ca şi clasele să fie date pe preferinţele unora şi a altora.
Directorul UMC Lupoaia, Gheorghe Dobriţan a ajuns la un acord cu liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, şi nu cu Nicolae Bădiţa, acceptând propunerea primului ca, în etapa întâi, creşterile salariale să se aplice doar minerilor cu clase foarte mici, raportat la clasa de salarizare pe meserie.
La UMC Roşiuţa se va aplica, de altfel, aceeaşi metodă, directorul de acolo nefiind nici el de acord cu propunerea legată de acordarea claselor prin filtrul şefilor de sector.
După întrevederea de ieri de la Motru vor mai exista şi alte întâlniri, discuţiile urmând să se facă însă direct pe marginea tabelelor cu personalul care necesită majorările salariale.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here