Întâlnire “portocalie” la Bulevard, pentru susţinerea lui Ionel

262

pag 3În jur de 40 de dascăli din Gorj şi-au dat întâlnire ieri seara în jurul orele 18.00 la Restaurantul Bulevard, situat vizavi de Gara Târgu-Jiu. Surse PD-L susţin că cei în cauză au fost chemaţi să determine delegaţii din teritoriu să susţină tabăra lui Manţog, în vederea câştigării alegerilor interne din martie.

La întâlnire a participat chiar inspectorul general al Inspectoratului Şcolar (IŞJ) Gorj, Justin Paralescu, şi fosta adjunctă a instituţiei, Camelia Bibere, ambii membrii PD-L. La întâlnirea secretă era anunţată şi prezenţa lui Ionel Manţog, care, în final, nu şi-a mai făcut apariţia aflând că pedeliştii s-au deconspirat.

În momentul în care presa a descins la faţa locului, dascălii au început să se agite, s-au ridicat de pe scaune, unii şi-au lăsat chiar o parte din lucruri la mese, şi au început să se retragă spre uşă. “Generalul” Paralescu a dat şi el semne de nelinişte dar şi-a motivat prezenţa în restaurant astfel: “am venit să beau o bere”. Declaraţii similare au făcut şi cea mai mare parte a celor prezenţi, vizibili stânjeniţi de prezenţa ziariştilor. La întâlnire trebuia să participe şi Gheorghe Mitescu, inspectorul adjunct al IŞJ Gorj care a întârziat de la întâlnire, fiind salvat astfel de situaţia stânjenitoare. El a declarat însă presei că nu ştia nimic de vreo şedinţă la Bulevard.

Miza acestei şedinţe era, conform unor surse PD-L, atragerea de partea echipei lui Manţog a dascălilor delegaţi care ar fi urmat să voteze în martie pentru noua conducere a organizaţiei “portocalii”. O întâlnire similară, în cerc mai restrâns, a avut loc ieri şi în zona Hotelului Brâncuşi din centrul municipiului, scopul fiind acelaşi ca al întrunirii de la Bulevard. La această întâlnire de taină a participat, se pare, Ionel Manţog. În cursul acestei săptămâni, mai multe “şedinţe” de acest gen au avut loc în mai multe locaţii din municipiul Târgu-Jiu, la mai multe restaurante ferite de pe raza oraşului. În zona fostului restaurant chinezesc, se vehiculează că ar fi avut loc marţi o astfel de întâlnire în care s-au discutat strategiile de campanie pentru alegerile din martie.

A.S., G.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here