Instantanee Brâncușiana 2017-08-07

261

Nici nu s-au stins bine ecourile festivității de inaugurare a Atelierelor Brâncuși din cadrul Simpozionului Internațional Brâncușiana că artiștii plastici invitați s-au pus serios pe lucru. Pe amplasamentul situat în incinta Centrului Multifuncțional Bârsești, sculptorii au început să dea forme blocurilor de andezit numai de ei știute. Și asta pentru că timpul nu stă în loc până la data de 3 septembrie lucrările trebuind finalizate și puse pe pozițiile ce vor fi convenite de autoritățile locale.
O să mai trecem prin tabără până la acea dată să vedem stadiul lucrărilor menționând încă o dată că la această ediție a simpozionului de sculptură participă: Colin Figue (Anglia), Gheorghe Zărnescu și Mihai Țopescu (România), Rumen Dimitrov (Bulgaria), Shan Chi Teng (Taiwan) și Yosin Ogata (Japonia,) curatorul acestei ediții fiind artistul plastic român Vlad Ciobanu.
– Mihai Țopescu un neobosit căutător pentru a ne oferi o mostră de contemporaneitate artistică. Imagine de la Atelierele Brâncuși din cadrul Simpozionului Internațional Brâncușiana 2017 – Centrul Multifuncțional, loc. componentă Bârsești.
– De fiecare dată pentru artiștii plastici niponi a fost o mare onoare să vină și să sculpteze pe locurile ce au dat omenirii pe Părintele Sculpturii Moderne. Și de la această ediție a Atelierelor Brâncuși trimit salutul lor tuturor gorjenilor.
MUGUREL PETRESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here