Inspectorii DSVSA Gorj au intrat în acţiune!

352
Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au efectuat în perioada 21-27 septembrie un număr de 78 de controale în unităţi din Târgu-Jiu, Stoina, Cruşeţ, Târgu-Cărbuneşti, Dragoteşti, Mătăsari, Ciuperceni şi Bolboşi.

În cursul acestor inspecţii au fost constatate abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare la 3 unităţi de vânzare cu amănuntul de produse alimentare, 5 unităţi de alimentaţie colectivă, un laborator de patiserie, pentru care au fost aplicate 3 avertismente, 4 amenzi în cuantum de 6.600 RON, o suspendare temporară de activitate, precum şi o interzicere de activitate.

Cea din urmă a fost dispusă la cantina unei grădiniţe cu program prelungit pentru lipsa apei calde şi pentru neasigurarea circuitelor funcţionale. Interzicerea activităţii a fost dispusă la o cantină şcolară pentru lipsa apei calde şi neasigurarea circuitelor funcţionale, neîntreţinerea spaţiilor de prelucrare şi depozitare a alimentelor, funcţionarea unităţii fără înregistrare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.
De asemenea, amenzile şi avertismentele au fost aplicate pentru comercializarea directă în spaţii necorespunzătoare a alimentelor şi fără respectarea condiţiilor de igienă, precum şi pentru nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here