Inspecție în bazele de deszăpezire. Zeci de utilaje pregătite să intervină pe drumurile județene

1039

Verificări la bazele de deszăpezire din județ. Membrii Comandamentului Județean de conducere și coordonare a acțiunilor de prevenire și intervenție pentru combaterea poleiului și înzăpezirii drumurilor județene, în iarna 2021-2022, s-au deplasat, miercuri, la bazele de deszăpezire de la Turceni, Motru, Peștișani și Curtișoara, în vederea verificării utilajelor și a stocurilor de materiale antiderapante.
În plus, ei au vrut să afle dacă personalul care participă la prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor județene a fost instruit conform Planului operativ de organizare a intervențiilor, pentru asigurarea circulației rutiere pe drumurile publice județene.
„Rețeaua de drumuri publice județene este constituită dintr-un număr de 34 drumuri, cu o lungime totală de 835 km, din care 772 km sunt incluși în nivelul de intervenție N.I.2 și N.I.3 pe care se asigură în permanență utilajele, echipamentele de deszăpezire, combatere a gheții și poleiului, iar restul de 63 km sunt încadrați la nivelul de intervenție N.I.4 și privesc sectoarele de drum puțin circulate (conform recensământului de circulație) pentru care cheltuielile necesare întreținerii pe timpul iernii sunt nejustificate economic. În cazul acestora deszăpezirea se va efectua numai în cazul necesității acesteia sau pentru redeschiderea definitivă în perioada de primăvară”, a anunțat Consiliul Județean Gorj.

Cine deszăpezește drumurile
Întreținerea curentă a drumurilor județene pe timpul iernii 2021-2022 va fi asigurată de către Asocierea SC Ydail Construct S.R.L., PROREDRUM S.R.L., MANINTER CAR S.R.L. și DACOREX COM S.R.L., lider de asociere – S.C. YDAIL CONSTRUCT S.R.L., în baza acordului cadru semnat în toamna anului trecut.
Asocierea dispune de următoarele utilaje și echipament de deszăpezire: patru utilaje multifuncționale cu tracțiune integrală cu lamă, sărăriță și turbofreză, 35 de autobasculante cu lamă și sărăriță (ATB), o autocisternă transport carburanți, patru încărcătoare frontale pe pneuri, două autoremorchere, două autogredere, două automacarale și două buldozere putere 81-180 CP.
„Până la această dată, în bazele de deszăpezire este asigurat un procent de 75% din necesarul de materiale antiderapante pentru perioada de iarnă, respectiv 9.750 tone de nisip și 4.300 tone de sare. De asemenea, este asigurat necesarul de carburant pentru minim 14 zile”, au mai precizat reprezentanții Consiliului Județean Gorj.
Contractul de deszăpezire are o valoare de circa 36 milioane de euro și a fost încheiat pe perioada 2020-2024.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here