INSP nu recomandă pulverizarea chimică a trotuarelor şi străzilor! În Gorj s-au dat milioane pe astfel de proceduri

1366

Pulverizarea sau fumigarea spaţiilor exterioare cu dezinfectanţi – cum ar fi străzile, trotuarele, pasarelele sau pieţele – nu este recomandată pentru a elimina sau a inactiva SARS-CoV-2 ori alţi agenţi patogeni. Străzile şi trotuarele nu sunt considerate căi de infecţie pentru COVID-19, atrage atenţia Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).Pulverizarea sau fumigarea spaţiilor exterioare – cum ar fi străzi, trotuare, pasarele sau pieţe – nu este recomandată pentru a elimina sau a inactiva SARS-CoV-2 sau alţi agenţi patogeni (n. red. îngroşarea textului aparţine INSP). Străzile şi trotuarele nu sunt considerate căi de infecţie pentru COVID-19. Mai mult, dezinfectanţii sunt inactivaţi de murdărie şi deşeuri, şi nu este fezabilă curăţarea şi îndepărtarea manuală a întregii materii organice din astfel de spaţii. Chiar şi în absenţa materiei organice, este puţin probabil ca pulverizarea chimică să acopere în mod adecvat toate suprafeţele, pe durata timpului de contact necesar pentru a inactiva agenţii patogeni”, spune Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) într-un document publicat recent pe pagina instituţiei.
În aproape toate orașele și municipiile Gorjului s-au dezinfectat străzile și aleile, fiind utilizați bani publici în mari cantități.

1 COMENTARIU

  1. Cum credeți că s-ar fi îmbogățit unii acoliți ai puterii daca nu pulverizau străzile ? Cu ce soluție și dezinfectanti,nu se știe. Cate afaceri s au făcut pe seama pandemiei,sa fim noi sănătoși ! Cei mulți,cei care cotizam cu taxe și impozite,suntem marginalizați,cei de la putere se îmbogățesc peste noapte. Așa a fost mereu,așa va fi și mai departe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here