”Îngerașul” lăcătușului acuzat de trafic de persoane ține pe loc procesul

405

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova nu pot să stabilească sentința finală în procesul lui Aristică Bejinaru, întrucât una dintre cele două tinere constituite părți civile este, în continuare, de negăsit. În aceste condiții, instanța a repetat, pentru a treia oară, mandatul de aducere pe numele ”persoanei vătămate”, Eugenia, fata căreia fostul lăcătuş mecanic de la Cariera Roşiuța îi spunea „Îngerașul”. Întrebat de reporterii Gorjeanul despre această situație, Aristică Bejinaru a spus doar ”nu cunosc nimic”. Următoarea înfățișare va avea loc pe 8 martie. ”Amână cauza pentru a se repeta mandatul de aducere pe numele părţii civile Eugenia Cornelia”, au stabilit magistrații din Bănie, care au citat la următorul termen și un martor din dosar. Tânăra supranumită ”Îngerașul” a declarat, la Parchet, că ar fi fost îndrăgostită de fostul lăcătuș și că, în perioada în care ar fi locuit cu el în apartamentul din Motru, ar fi acceptat, de dragul lui, să se prostitueze. Aceasta le-a mai spus anchetatorilor că ar fi câștigat astfel 10.000 euro, iar judecătorii au decis ca tânăra să primească 20.000 de lei daune morale, față de 20.000 euro cât ceruse aceasta. Pentru cealaltă tânără considerată ”parte vătămată” s-au stabilit daune morale de 4.000 euro. Elena a susținut că era minoră, în 2010, când l-a cunoscut pe Bejinaru și ar fi fost dusă pe litoral, unde ar fi rămas însărcinată cu unul dintre clienți.
Hotărârea de la Craiova va fi definitivă în dosarul de trafic de persoane și proxenetism. Prima instanță, Tribunalul Gorj, a decis ca Aristică Bejinaru, să primească șapte ani de închisoare cu executare. ”Am atacat sentința, pentru că mi se pare o pedeapsă foarte mare pentru nimic. Eu nu înțeleg cum poate să vină o minoră să declare numai minciuni, că a fost dusă la mare, fără nicio probă. Voi merge mai departe. O să stau să aștept verdictul. Mi-e rușine de tot. Mi-e necaz că pentru nimic trebuie să te duci la pușcărie. Oricum am rămas traumatizat. Nu merg la psiholog, pentru că mă consiliez singur, cu părinții, bunicii. Nu mai vreau să aud de femei, de nimeni”, declara Aristică Bejinaru, în 2016. Pe lângă cei șapte ani de închisoare cu executare pe care i-a primit, pe 7 aprilie, la Tribunalul Gorj, fostul lăcătuş a aflat că va trebui să le plătească daune morale celor două victime care s-au constituit părți civile în proces. Aceeași decizie a fost luată și în cazul colegului său de dosar, fostul pompier Casian Bejat, condamnat la cinci ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare, pentru complicitate. Bejinaru este obligat și să plătească 20.000 de lei cheltuieli judiciare către stat. ”Nu există pagube materiale. Că vine una și plânge în fața instanței, că este pusă să declare că a fost cu mine, pentru acest lucru? Minora nici nu a fost iubita mea. La mare am fost cu ea, dar nu s-a întâmplat ceea ce a spus ea, eu cu minora nu am avut nicio treabă, nu am întreținut relații sexuale. Cealaltă tânără a fost iubita mea. Am dus-o la facultate, a recunoscut că am înscris-o peste tot, i-am plătit școala de șoferi. Nu i-am adus bărbați. Eu i-aș aduce bărbați iubitei mele? Nu a declarat niciun martor că a avut relații sexuale cu ea. Vorbesc de toți martorii puși de DIICOT și de ea. Probabil sunt alte interese, trebuie să se facă un dosar și trebuie să găsească doi vinovați. Nu am mai vorbit cu ele. Să le dea Dumnezeu sănătate. Sentința m-a afectat foarte mult. Șapte ani pentru ce? Sunt alții care fac bani și pentru ei poate nu ar conta, la banii pe care îi au. Dar eu nu am niciun ban. De unde bani pentru daune morale? Eu nu mai am serviciu și sunt întreținut de bunici și de mama. Eu știu că proxeneții au bani, mașini, le confiscă. Mie mi-au confiscat un telefon mobil. Vorbeau de teren, de bani, de casă. De unde? Apoi că le aduceam fetițe șefilor. Exclus! Eu aveam fetițe de dat șefilor? Este spus așa, ca să se închidă mineritul. Nu m-a favorizat nimeni. Nu mă învoia nimeni. Eram la aprovizionare, mergeam să iau marfă”, a mai declarat Bejinaru. De cealaltă parte, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Gorj au stabilit că tânărul s-ar fi ocupat, încă din 2010, de racolarea tinerelor şi plasarea lor, atât în străinătate, cât şi pe litoralul românesc, pentru a întreține relații sexuale contra cost.
Fetele ar fi primit asigurări că vor obţine note mari la bacalaureat sau la alte examene. Una dintre tinere a spus că, la 14 ani, a făcut un avort, după ce ar fi rămas însărcinată cu unul dintre clienți care o plătise cu 50 de lei.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here