Înfrângere onorabilă

238

Energia și-a făcut datoria la Yuzhne și a onorat competiția europeană cu prezența, dar și cu o oarecare combativitate, atât cât s-a putut, în limita lotului disponibil și a pregătirii fizice pe care jucătorii au mai avut-o.

Trupa lui Hristu Șapera a pierdut meciul doi al seriei cu ucrainienii de la Khimik Yuzhne, scor 71-60, și disputa intră în decisiv, scorul general fiind 1-1 după primele partide.
Cu lotul înjumătățit după plecările lui Radosavljevic, Mack, Guțoaia și Eziukwu, dar cu lituanianul Raimundas Danys cu drept de joc la această partidă, Energia a fost mai mereu cu un pas în spatele gazdelor. Primul sfert a dat impresia unui joc de tip „all star game”. Apărările au fost aproximative și s-a punctat foarte mult. Gazdele au terminat primele 10 minute cu 27 de puncte, dar și Energia s-a ținut destul de aproape și asta grație reușitelor de la distanță semnate de Porter Troupe. De altfel, extrema americană a reușit o primă repriză bună, cu 17 puncte înscrise, până la final Troupe atingând cota 21, punctaj care l-a făcut cel mai bun marcator al meciului.
Debutul sfertului trei a fost al Energiei. Băieții lui Șapera au pornit cu un deficit de 11 puncte, scor 44-33, dar un run de 6-0 al gorjenilor i-a adus pe cei de la Energia la doar cinci puncte de Khimik. A fost doar un foc de paie, gazdele au apăsat pe accelerație și au câștigat și sfertul al treilea cu 19-16 intrând în decisiv cu un avantaj substanțial, 63-49. Fără a putea pierde victoria, khimik nu a mai forțat, și-a păstrat un avantaj liniștitor și deși a pierdut sfertul patru a terminat meciul în avantaj și pornește acum cu prima șansă la calificare în meciul trei al seriei, atunci când Energia, cel mai probabil, va fi reprezentată de o echipă cu mai mulți juniori.

Khimik Yuzhne – Energia Târgu Jiu 71-60 (27-20, 17-13, 19-16, 8-11)
Sala Olymp, Yuzhne (Ucraina)
Khimik: Goncharov, Malchesvskyi (3), Popov (4), Shaw (13), Frazier (12), Belikov (11), Riabchuck (7), Prokopenko (3), Petrov (3), Koniev, Antypov (9), Sydorov (6). Antrenor: Oleg Yushkin.
Energia: Troupe (21), Sanda, Andrei, Danys (11), Șanta (8), Mihuți, Horne (11), Aktaș (2), Diggs (7). Antrenor: Hristu Șapera.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here