Incompetenţa şi lipsa de moralitate, la conducerea ţării

319
basescu-bocNu încape îndoială că tandemul Băsescu-Boc este nepriceput şi de rea credinţă, observându-se cu ochiul liber doar preocuparea de a-şi servi “activiştii” şi clienţii politici, plasaţi abuziv în posturi de decizie, fără a avea competenţa necesară.

Mai mult decât atât au dat camarilei mână liberă de a se înfrupta vârtos din banul public, încălcând grosolan tot ceea ce înseamnă legislaţie în vigoare.

În schimb, pentru a-şi acoperi neputinţa, Marele cârmaci, aghiotantul Boc şi partidul portocaliu se încăpăţânează a înţelege şi responsabilităţile ce le au în planul gestionării treburilor ţării, şi evident preocuparea de scoaterea ţării din criză, motiv pentru care în anul de graţie 2010 economia naţională îşi dă ultima suflare, numărul de şomeri a atins cote nemaiîntâlnite, iar nivelul de trai în România a coborât sub pragul sărăciei. Şi este cu atât mai grav cu cât nu se întreprind măsuri viabile, de natură să relanseze rezvoltarea economică, dimpotrivă, programele guvernamentale de până acum s-au dovedit a fi catastrofale, încât dacă nu s-ar fi bătut palma cu FMI şi UE pentru acel împrumut uriaş de miliarde de euro, regimul „B-B” şi-ar fi dat demult obştescul sfârşit.
Numai că ”puternicii zilei” nu se sfiesc şi nu au remuşcări. Calcă în picioare orice lege şi regulă democratică, continuând marşul forţat în preluarea completă a pârghiilor de putere pentru care şi-au instalat trepăduşii de serviciu în funcţiile importante ale structurilor-centrale şi locale, transformând minciuna, şmecheria şi hoţia în idealuri de viaţă. Pentru că ei păcălesc şi jecmănesc pe rupte într-un sistem bine pus la punct de maşinaţiuni murdare, în care sunt implicaţi, dincolo de orice minime norme de morală şi bun simţ-procurori, judecători, poliţişti, baroni sindicali, servicii speciale şi toate cele ce definesc instituţii coercitive şi de propagandă puse la dispoziţia palatelor Cotroceni şi Victoria.
Asociaţi cu „două apendicule”
În plus, violet-portocaliii şi-au asociat două apendicule politice-UDMR, formaţiune etnică cu o reprezentare de 6% în Parlament, dar a cărei platformă în stilul ”paşilor mărunţi” este legată de autonomie, vizând autodeterminarea în Ardeal şi reînfiinţarea Regiunii Autonome Maghiare. Pentru maghiari încalcă repetat Constituţia prin acţiuni naţionalist-şovine, vizibil antiromâneşti şi un grup de parlamentari, în jurul generalului de mucava G.Oprea (catalogat chiar de T.Băsescu ca şef al mafiei pe vremea guvernului Năstase!). Cei care şi-au trădat partidele şi electoratul în cel mai penibil mod cu putinţă, trecând de partea puterii pedelisto-băsistă. Aveau să o facă în speranţa că vor putea prinde măcar fărâmiturile din halca guvernării, sau că vor scăpa de şantaje şi zăbrele pentru ilegalităţile dovedite, nu ca politicieni, ci pentru afaceri şi intrusuri oculte.
Or, preşedintele Băsescu şi PDL-ul au avut tot interesul de a-şi asigura majoritatea parlamentară, care să le permită a vota legi, inclusiv modificarea Constituţiei după chip şi asemănare. Mai precis din dorinţa nemăsurată de putere a conducătorului iubit, motive esenţiale şi pentru ademenirea transfugilor politici.
Acum se văd consecinţele şi mai cu seamă se simt cu vârf şi îndesat: jumătate de milion de firme falimentate, fiscalitate înrobitoare aplicată tot bunilor platnici, economie la negru şi o evaziune generalizată, afectând grav bugetul statului, şomaj de masă, salarii şi pensii rupte-n două, în vreme ce clientela portocalie adună venituri nesimţite din banul public, etc.
Soluţii de criză
Şi cu toate astea guvernul Boc continuă a lucra într-o mare eroare, cu aşa zisele soluţii anticriză (vezi între altele programul Prima Casă, plata anticipată a impozitului pe profit, avalanşa de taxe şi impozite, etc.), care nu vor revigora, ci vor îngropa definitiv economia, de vreme ce astfel de pseudo-măsuri nu vizează câtuşi de puţin relansarea ciclului industrial al producţiei de bunuri interne, agriculturii, turismului şi infrastructurii, deci implicit exporturile care aduc încasări şi venituri la bugetul statului, ş.a.m.d.
Aşadar, cum mai spuneam, se vede limpede că în afară de gargariseală şi minciuni, cei ce conduc astăzi România, dovedesc o incompetenţă crasă, dar nu uită să arunce lătura viciilor şi apucăturilor lor murdare pe seama altora: adversari politici, cadre didactice, personal medical, funcţionari publici, pensionari(asistaţi sociali?!), jurnalişti şi în cele din urmă asupra celorlalţi muritori de rând, promovând simultan şi cu orice preţ, proiecte de legi care să le asigure puterea încă mulţi ani de aici încolo.
Dictatura mascată
În fine, un lucru extrem de grav este dat de intenţiile declarate ale puterii portocalii de a limita libertatea de exprimare a presei şi, în general, a celor care nu-i pupă undeva(aşa cum o fac oficinele de palat B1TV, Evenimentul zilei şi acei intelectuali care se vând pe nimic) dar care au ceva de spus vizavi de această guvernare catastrofală sau despre ilegalităţile şi afacerile oneroase după pofta inimii a celor ce fac parte din structuri şi ocupă demnităţi publice, chiar despre pricopsirea pe bani de-a gata a beizadelelor, rudelor, grupurilor de interese din preajma palatelor Cotroceni şi Victoria.
Nu în ultimul rând, cei cu musca pe căciulă pregătesc şi un muşuroi mult mai mare într-o ţară sufocată de ”gunoaie” (la propriu şi figurat!), instaurând complet dictatura nesimţirii şi bunului plac ajutaţi, din păcate, de fiecare dată la urne de către un electorat după acelaşi chip şi asemănare în grosolănii, vicii, mentalităţi şi furăciune, dar şi dintr-o lipsă de cultură despre ceea ce se defineşte şi înseamnă a respecta legi şi reguli într-un regim democratic. Iar pentru că au fost înşelaţi, unii poate că se vor trezi şi limpezi la minte, cu toate că până la viitoarele alegeri vom fi nevoiţi să suportăm cu toţii marea păcăleală, abuzurile şi nedreptăţile fără pereche ale unor astfel de conducători neisprăviţi dar fără scrupule, ce au împins ţara spre hăul dezastrului şi al disperării.
Vasile Irod

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here