Începe triajul epidemiologic

216

Ca de fiecare dată, după vacanță este verificată starea de sănătate a elevilor. Medicii şcolari, dar şi cei de familie vor demara, începând din zilele următoare, triajul epidemiologic la preşcolari şi şcolari. Cadrele medicale vor verifica fiecare elev în parte, pentru a constata dacă suferă de vreo boală sau dacă sunt copii cu păduchi.

Triajul epidemiologic se impune la fiecare revenire a elevilor, după vacanță. În cazul în care vor fi descoperite boli contagioase, vor fi anunţaţi părinţii acelor elevi, pentru ca aceştia din urmă să primească tratament adecvat de la medicul de familie. Astfel, medicii vor verifica dacă şcolarii au păduchi, roşu în gât sau dacă sunt răciţi.
În majoritatea unităţilor de învăţământ din mediul urban, triajul epidemiologic va fi realizat de către medicii şcolari. În şcolile din mediul rural, această responsabilitate le revine medicilor de familie, pentru că, de cele mai multe ori, nu există un medic şcolar.
Triajul se va încheia în maximum o săptămână, iar la final medicii vor fi nevoiţi să trimită o raportare către Direcţia de Sănătate Publică Gorj.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here