Începe lupta pentru Consiliul Județean. PSD și PNL au depus listele în ultima zi

3053

Liste depuse pe ultima sută de metri de candidații PSD și PNL pentru Consiliul Județean Gorj.
Cosmin Popescu și-a depus candidatura pentru un nou mandat. Din echipa sa de consilieri fac parte fostul prefect Cristinel Rujan, medicul ortoped Bogdan Niculescu, profesorul Gheorghe Nichifor, Dorin Tașcău, directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, Anca Bordușanu, secretar general al PSD Gorj, Ion Călinoiu, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj, inginerul Marius Negru, fostul primar din Motru, Dorin Hanu, Gabriel Giorgi, fost director Minprest Rovinari și Gheorghe Bucălăete, inginer în cadrul CE Oltenia.
„Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Gorj, având alături o echipă de consilieri județeni competenți, cu experiență în administrație, în domeniul medical, în învățământ, în mediul privat, o echipă compusă mai mult de jumătate din oameni tineri”, a declarat Cosmin Popescu, mulțumindu-le primarilor, consilierilor locali și județeni care au rezistat presiunilor și nu au schimbat tabăra politică.
Tot în ultima zi și-a depus candidatura și Iulian Popescu, tânărul antreprenor susținut de PNL pentru președinția Consiliului Județean Gorj. „Mi-am depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj pentru că județul are nevoie de o conducere căreia să-i pese de Gorj. Am intrat în această competiție și pentru că mi-am dat seama că oricât de multe proiecte aș obține pentru Gorj, din postura de întreprinzător, impactul lor se reflectă asupra câtorva sute de persoane, ori dintr-o funcție de președinte al Consiliului Județean Gorj, cu același efort, aș aduce impact pozitiv în întreaga comunitate. Echipa PNL și cu mine avem proiecte îndrăznețe pentru un județ în care, știu, lipsesc condițiile minime de trai. Nu vorbesc despre rețele de apă și canalizare, deoarece sunt investiții absolut necesare, care țin de standard de viață și pe care le voi realiza, însă eu vreau să le arăt gorjenilor că trebuie să ne uităm mai sus, să vrem mai mult. Dacă vrem puțin, vom obține tot puțin”, a precizat Popescu.
Lista este compusă doar din câteva nume noi, în rest găsim aceeași echipă promovată de președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, în ultimii ani. Medicul chirurg Claudiu Soare, inspectorul școlar Dana Constantinescu și arhitectul Alexandru Hortopan se află pe primele locuri, lista fiind completată de actualii consilieri județeni Marcel Iacobescu, Gheorghe Grivei, Denisa Șuță şi Gheorghe Mitescu. În primii zece se mai regăsesc Constantin Popescu și Eduard Berca.
Din acest moment, candidaturile pot fi contestate, iar până în 24 august, când acestea vor rămâne definitive, birourile electorale sau instanța trebuie să se pronunțe cu privire la respectivele contestații. Pe 28 august va începe campania electorală.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here