Începe campania de vaccinare antigripală

675

În această săptămână debutează campania de vaccinare antigripală. Vaccinul va fi ridicat din farmacii, pe baza unei reţete emise de către medicul de familie. Vaccinarea efectivă se va putea face în unele farmacii sau la medicii de familie.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, gripa sezonieră continuă să reprezinte o ameninţare, atât pentru populaţia aparent sănătoasă cât şi, mai ales, pentru persoanele aflate la extremele de vârstă sau cu diverse boli cronice, prin riscurile pe care le produce prin complicaţiile produse de infecţia cu virus gripal şi deces.
Grupele la risc crescut de boală infecţioasă sunt: gravide, persoane cu boli cronice din grupa de vârstă 5-64 de ani, personal medical, persoane cu patologie cronică variată (boli autoimune, infecţie HIV, transplant, terapie imunosupresoare) sau cu asplenie; drenaj ventricular extern; siclemie; implant cohlear; pacienţi cu boli cardiovasculare, boli respiratorii cronice, boli hepatice cronice, boli renale cronice (inclusiv dializaţi), obezitate, boli metabolice cronice, patologie neurologică cronică, neoplazii.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here