Începând din această lună – Angajaţii DGASPC primesc salarii mărite

258

Cei aproape o mie de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj primesc, în această perioadă, primele salarii mărite. Cei care lucrează în centrele şi complexurile din subordinea DGASPC primesc cu câteva milioane mai mult faţă de salariile încasate în iunie.

Speranţa în mai bine începe să-şi găsească locul şi în sufletele salariaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. La mijlocul lunii mai, în cadrul unei şedinţe extraordinare de Consiliu Judeţean, a fost votat “Proiectul de hotărâre privind acordarea unor sporuri la salariul personalului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj”. Astfel, în baza buletinelor de determinare a condiţiilor de lucru din centrele aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, s-a decis acordarea de sporuri angajaţilor. Acestea vor fi între 15 şi 50% din salariul de bază, în funcţie de determinări. Angajaţii DGASPC Gorj care muncesc în condiţii deosebit de periculoase, conform buletinelor de determinare, vor primi sporuri de 50%. Restul salariaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj urmează să primească sporuri ce se vor încadra între 15 şi 50%. Sporurile se aplică începând cu luna iunie, iar primul salariu majorat este cel încasat în iulie.

Salarii majorate şi cu 58%
În această perioadă la DGASPC Gorj se dau salariile. Angajaţii sunt foarte bucuroşi pentru că este prima lună când primesc salariile mărite.
Pe lângă sporurile pe determinări, ei mai primesc şi 8% conform Ordonanţei de Guvern ale cărei prevederi se aplică tuturor bugetarilor. Astfel, sunt angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj care primesc cinci sau şase milioane în plus.
Reprezentanţii sindicatelor din DGASPC spun că acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
„Am avut tot sprijinul din partea Consiliului Judeţean, inclusiv al domnului Ion Călinoiu, care dacă nu ţinea să organizeze acea şedinţă din luna mai noi nu mai aveam speranţe. Tot ce a promis domnul preşedinte Călinoiu a făcut şi îi mulţumesc că a fost alături de noi şi a făcut ce a trebuit. Cât priveşte cuantumul primit de angajaţi, depinde de încadrări, dar fiecare ia cu patru, cinci sau şase milioane în plus, fiind vorba despre 58 de procente, adică 50 pe buletinele de determinare şi opt date de Guvern”, menţionează Domnica Gridan, preşedintele Sindicatului SANITAS DGASPC Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here