Începând de astăzi – „19 zile de activism împotriva violenţei asupra copiilor şi tinerilor”, în Târgu-Jiu

147

Membri Grupului de Lucru Consultativ cu atribuţii în combaterea şi prevenirea violenţei în familie au lansat Campania „19 zile de activism împotriva violenţei asupra copiilor şi tinerilor”. Acţiunile planificate în cadrul acestei campanii încep astăzi şi se vor încheia pe data de 19 noiembrie.

Raportul statistic realizat de Biroul Evaluare şi Monitorizare al DGASPC Gorj relevă faptul că în perioada 1 ianuarie 2011-1 octombrie 2012, la nivelul judeţului nostru, fenomenul violenţei în familie a cunoscut un trend ascendent. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, dinamica acestui flagel este exprimată, în mod sintetic de o serie de indicatori statistici de monitorizare trimestrială a cazurilor de victime ale violenţei domestice. Aceşti indicatori cantitativi reflectă evoluţia extrem de rapidă a numărului de cazuri de violenţă domestică înregistrate în judeţul Gorj, în perioada menţionată. Astfel, dacă anul trecut au fost înregistrate 574 cazuri de violenţă în familie, în primele trei trimestre ale anului 2012 numărul acestor cazuri a ajuns la 634.

Acţiuni în cadrul campaniei
Pentru marcarea Campaniei „19 zile de activism împotriva violenţei asupra copiilor şi tinerilor” au fost planificate o serie de activităţi. Astfel, astăzi, la ora 19:30 are loc acţiunea de informare a copiilor găzduiţi în Internatul Colegiului Tehnic nr. 2, tema prezentată fiind „prevenirea delincvenţei juvenile”, pe data de 2 noiembrie, la ora 10:00, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj are loc o acţiune de informare a asistentelor comunitare şi mediatoarelor sanitare pe tema „Discriminarea bazată pe starea de sănătate. Malnutriţia”. Acţiunile continuă şi săptămâna viitoare, luni fiind programată o dezbatere pe tema „Traficul de minori”, la Şcoala Generală „Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu. Marţi, 6 noiembrie, la centrul de zi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Jiu se desfăşoară acţiunea de informare a beneficiarilor, pe tema „Prevenirea abuzurilor”. Până pe data de 19 noiembrie, conform planului de activităţi stabilit, zilnic se for derula acţiuni de informare în diferite locaţii din municipiu. Vom reveni cu amănunte pe parcursul campaniei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here