Încep simulările pentru examenele naţionale

173

Mii de elevi gorjeni intră de astăzi în febra examenelor. Ei vor susţine în această perioadă simulările la materiile de examen de la Evaluarea Naţională. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, simulările se vor desfăşura în aceleaşi condiţii ca şi examenul propriu-zis, ceea ce înseamnă că toate sălile de examen vor fi supravegheate cu camere video.

Simulările examenelor naţionale încep astăzi şi în judeţul Gorj, mii de elevi din anii terminali de gimnaziu susţinând astăzi proba la limba şi literatura română, în timp ce pe data de 31 ianuarie este programată proba la matematică. Inspectorul şcolar general Ion Işfan a precizat că aceste simulări sunt menite, printre altele, să-i obişnuiască pe elevi cu atmosfera din sălile de examen; tocmai de aceea, simularea se va desfăşura în aceleaşi condiţii ca şi examenul din vară. „Centrele de examen vor fi supravegheate video şi am solicitat ca notele să fie trecute în catalog. Vrem să obişnuim copiii cu atmosfera de examen şi să vedem unde suntem acum cu pregătirea pentru examenele naţionale din vară. Vrem de asemenea să atragem atenţia părinţilor, elevilor, cadrelor didactice asupra faptului că în vară avem un examen naţional şi că elevii trebuie motivaţi să înveţe şi să obţină rezultate cât mai bune. Am organizat această simulare în ianuarie tocmai pentru a avea timp să îmbunătăţim activitatea din şcoli, astfel încât în iunie toţi copiii să poată lua o notă de promovare. Toată lumea va fi evaluată prim prisma rezultatelor la aceste examene naţionale. Le-am aprobat liceelor toate clasele pe care le-au cerut; urmează ca reprezentanţii liceelor să meargă prin şcoli şi să discute cu elevii astfel încât aceştia să ştie ce opţiuni au şi să se străduiască să intre la un liceu cât mai bun”, a declarat Ion Işfan.
După simularea la Evaluarea Naţională, urmează cea pentru examenul de bacalaureat. Aceasta se va desfăşura în luna martie, după următorul calendar: 25 martie – limba şi literatura română, 26 martie – disciplina profilului.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here