Incendiu de proporții la Orăștie: Pompierii din Gorj, chemați în ajutor

376

Cinci persoane au fost rănite, miercuri, în urma unui incendiu izbucnit la o firmă de uleiuri din municipiul Orăştie, al judeţului Hunedoara. Autoritățile au decis evacuarea a peste 300 de oameni din cinci blocuri, aflate în apropiere de hala cuprinsă de flăcări. În ajutor au fost chemați și pompierii din Gorj, incendiul fiind stins după 20 de ore de intervenție.
”Având în vedere incendiul de amploare ce a avut loc în județul Hunedoara, în orașul Orăștie, din ordinul inspectorului general, și un echipaj din cadrul ISU Gorj, o autospecială de stins incendii cu apă și spumă, 5.000 de litri și cinci subofițeri, s-a deplasat la fața locului pentru a acorda sprijin în stingerea incendiului colegilor pompieri”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.
În urma incendiului, un bărbat de 24 de ani a suferit arsuri grave, fiind transportat cu elicopterul SMURD la Timișoara.
”Efectivele sporite din județul Hunedoara și echipajele sosite în sprijin din județele Alba, Gorj și Sibiu, însumând peste 40 de pompieri, au intervenit, pe timpul nopții, cu spumogen dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 11 autospeciale de stingere.
Eforturile susținute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectată de incendiu și stoparea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială. Incendiul a izbucnit la o hală cu o suprafață de aproximativ 5.000 mp în care se aflau depozitate uleiuri foarte ușor inflamabile.
În urma incendiului, un bărbat de 24 de ani a suferit arsuri de gradul 3 și 4 pe 80% din suprafața corpului.
Pe timpul nopții jandarmii au asigurat măsurile de ordine în zona locuințelor din care s-a evacuat populația, precum și în zona sălii de sport din municipiul Orăștie.
Agenția pentru Protecția Mediulu Hunedoara a amplasat un echipament fix pentru monitorizarea calității aerului”, se precizează într-un comunicat de presă al Departamentului pentru Situații de Urgență.
În urma incendiului, polițiștii din Hunedoara au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă, nerespectarea măsurilor privind securitatea și siguranța în muncă și neluarea măsurilor privind siguranța și sănătatea în muncă. Ancheta este coordonată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăștie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here