În Târgu-Jiu s-au economisit 1716 kWh în „Ora Pământului”

354

Distribuţie Oltenia (fosta CEZ Distribuție) a monitorizat şi anul acesta consumul de energie electrică din intervalul 20.30 – 21.30, în Ora Pământului, în municipiile Drobeta Turnu Severin, Piteşti, Craiova, Târgu-Jiu, Slatina, Alexandria şi Râmnicu Vâlcea, comparându-l cu valorile înregistrate în weekend-ul post eveniment, în acelaşi interval orar. A rezultat o economie de 16.000 de kWh, târgujienii consumând energie în ora respectivă mai puțin cu 1716 kWh.

În cea de-a zecea ediţie a evenimentului Ora Pământului, podiumul municipiilor reşedinţă de judeţ cu cea mai mare cantitate de energie electrică economisită din zona de operare a Distribuţie Oltenia a fost format de comunităţile locale din oraşele Craiova, Piteşti şi Slatina. “Din monitorizarea consumului de energie electrică din staţii a reieşit că locuitorii Craiovei au consumat cu 4180 kWh mai puţin decât sâmbăta trecută, în acelaşi interval orar, atribuindu-şi astfel locul 1 în topul nostru. Cei 4180 kWh ar putea să energizeze activitatea unui liceu timp de o lună”, se arată într-un comunicat de presă al Distribuţie Oltenia.
Locul secund îi revine anul acesta comunităţii locale din Piteşti, care a economisit 2937 kWh ce reprezintă aproximativ jumătate din consumul lunar al Centrului de Transfuzie Sanguină Piteşti.
Podiumul este completat de oraşul Slatina, ai cărui locuitori au făcut o economie de 2574 de kWh de energie electrică, necesari funcţionării unui centru pentru persoane vârstnice.

Pe locul 6 din 7
Îndemnul de a se implica în protejarea mediului prin diminuarea consumului de energie electrică a fost îmbrăţişat şi de comunitatea locală din Râmnicu Vâlcea, care a stins lumina în timpul Orei Pământului, economisind 2376 kWh, energie care susţine activitatea Centrului de Formare şi Dezvoltare Profesională Vâlcea.
Locuitorii din municipiile Drobeta Turnu Severin şi Târgu-Jiu au avut un consum similar, adăugând la rândul lor 1738 kWh, respectiv 1716 kWh la totalul de energie economisit la nivelul ariei de operare Distribuţie Oltenia. Altfel spus, locuitorii din fiecare din cele două oraşe au economisit suficientă energie electrică pentru a putea energiza o unitate de pompieri.
În Alexandria, s-au economisit 512 kwh, energie care ar putea fi motorul activităţii unui Centru de Dializă, timp de o lună.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here