În prima săptămână a lui 2010, Garda de Mediu Gorj a răspuns la cinci sesizări

178
gunoaieÎn prima săptămână a noului an, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au răspuns la cinci sesizări venite din partea unor cetăţeni din localităţile Padeş, Peştişani şi Târgu-Jiu. „În afară de una singură, celelalte patru sesizări s-au referit la deversări de ape menajere de la vecini”, ne-a declarat Simona Cornea, comisar-şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu.

Aceasta a menţionat că s-a făcut o verificare la faţa locului la depozitarea de gunoaie în zona fostei gropi de deşeuri din municipiul Târgu-Jiu. „Nu am dispus momentan nicio sancţiune, deoarece am impus mai întâi rezolvarea neregulilor, dar şi prezentarea unor acte adiţionale”, a completat directoarea Gărzii de Mediu Gorj.

Activitatea comisarilor s-a axat numai pe sesizări deoarece agenţii economici care desfăşoară activităţi cu impact asupra mediului vor fi luaţi în vizor de săptămâna viitoare, când, din nou, se vor organiza controale planificate. „Vrem ca în zilele care urmează să verificăm şi starea actuală a depozitelor de deşeuri de pe raza judeţului Gorj care au avut sistare în 2009”, a mai spus Cornea.
Tot acesta ne-a declarat faptul că pe parcursul lui 2009, comisarii de mediu au efectuat 520 de controale, din care 149 au fost planificate la operatorii economici ai judeţului. Totodată, s-a dispus aplicarea a 53 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la suma totală de 900.000 lei, precum şi aplicarea mai multor avertismente.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here