În plină stare de alertă – Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a organizat botez cu zeci de invitați

10687

Ovidiu Ionuț Tomescu, fratele administratorului public al Primăriei Novaci, Eugen Tomescu fiind și naș la botez, a organizat, duminică, la un local din oraș, aparținând familiei, o petrecere cu câțiva zeci de invitați. Deși e stare de alertă, iar la botez nu puteau participa decât un maximum de 16 persoane, frații Tomescu au întins petrecerea, dovadă fiind numărul mare de mașini parcate, ieri după-amiază, în curtea localului, dar și în exterior, pe domeniul public. La petrecerea fraților Tomescu, la care a participat lumea bună din oraș, nu a venit și poliția, probabil, știind că organizatorii sunt sensibili și oamenii cu influență în oraș, Eugen fiind mâna dreaptă a primarului Dumitru Leuștean, omul cu numărul doi din PNL Gorj.

Familia lui Ovidiu Ionuț Tomescu, afaceristul devenit celebru pentru spațiul comercial deținut pe raza localității Pociovaliște, adică un magazin construit în jurului unui stâlp de electricitate, a organizat botez, duminică după-amiază, la restaurantul deținut de socrul său.
Ovidiu Ionuț Tomescu a invitat lumea bună din Novaci la petrecere, fără limită, deși în stare de alertă petrecerile de acest fel sunt impuse a se organiza cu un maximum de 16 persoane. Invitați au fost și salariați ai Primăriei Novaci, instituție care i-a concesionat pe 49 de ani acestuia spațiul comercial respectiv, extins de afacerist, dar și angajați ai Spitalului Novaci, moașa bebelușului fiind un medic cunoscut din unitatea spitalicească, iar nașul chiar administratorul public al orașului Novaci.
De altfel, și tatăl celor doi Tomescu este fostul șef al Obștei Pociovaliștea, implicat în trecut într-un scandal forestier, Ion Tomescu, iar socrul celui care a organizat botezul este Ion Popescu zis ,,Țoi”, abonat la banii publici, acesta având contracte cu primării din Gorj, el fiind și deținătorul unei exploatări forestiere.

Poliția nu se vede
Deși în localitate nu s-au mai organizat petreceri, fiind stare de alertă, botezul de duminică nu putea trece neobservat măcar de organele de poliție din oraș. Normal ar fi fost ca petrecăreții să fie întrebați sau verificați dacă respectă prevederile impuse de starea de alertă, lucru care nu s-a întâmplat.
De altfel, se cunoaște că poliția este imună la frații Tomescu, care se bucură de influența și prietenia cu primarul Leuștean, drept dovadă că s-au uitat în altă parte și când tatăl copilului botezat a extins spațiul comercial concesionat de la primărie, incluzând în construcție un stâlp de curent. Dacă mai punem la socoteală că afaceristul nu a avut autorizație de construcție pentru extindere, înțelegem mai bine că ilegalitățile respectivului sunt tolerate de autorități. Nu ne mai întrebăm astfel de ce la botezul fraților Tomescu polițiștii nu și-au făcut simțită prezența, deși mașinile invitaților erau dovada că petrecerea este extinsă.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here