În numai o lună – DGFP Gorj a emis 24 de sechestre pentru rău-platnici

154

finante (2)Aşa cum bine se ştie, misiunea standard a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj o reprezintă colectarea eficientă a veniturilor la bugetul general consolidat al statului. În acest sens, DGFP Gorj şi-a intensificat acţiunile de recuperare a obligaţiilor fiscale restante prin aplicarea tuturor măsurilor de executare silită.

Astfel, pentru recuperarea obligaţiilor bugetare restante, în luna iunie a acestui an, au fost comunicate debitorilor un număr de 3.322 de somaţii pentru o valoare a creanţelor bugetare de 16.153.905 de lei. De altfel, au fost înfiinţate alte 1.334 de popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale agenţilor economici pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în sumă de 6.980.360 de lei.“De asemenea, DGFP Gorj a înfiinţat şi 97 de popriri pe veniturile terţilor pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în valoare totală de 2.269.630 de lei. Organele de executare silită au procedat la identificarea şi indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile şi imobile existente în patrimoniul debitorilor aplicând luna trecută un număr de 24 de sechestre asupra acestor bunuri. Bunurile imobile asupra carora au fost instituite sechestre, sunt în general clădiri, apartamente, spaţii de producţie şi terenuri aferente situate în zone unde potenţialii cumpărători pot fi interesaţi de achiziţionarea acestora, iar cele mobile sunt în general maşini, utilaje şi diverse aparate”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj.

Licitaţii pentru sechestre

Reprezentanta instituţiei a precizat că în vederea valorificării bunurilor sechestrate în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, s-a procedat la evaluarea acestora de către organele specializate selectate de DGFP Gorj. În acest sens, pentru debitorii ale căror creanţe fiscale nu au fost stinse în termen de 15 zile de la data încheierii procesului verbal de sechestru sunt organizate licitaţii în vederea valorificării bunurilor sechestrate şi a recuperării obligaţiilor bugetare restante. Totodată, în ce priveşte veniturile încasate la bugetul general consolidat al statului, încă de la începutul anului 2011, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a ocupat un loc fruntaş pe ţară.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here