În luptă pentru locul 9

295

Cu biletele pentru viitorul sezon de Liga 1 în buzunar, Pandurii abordează ultima etapă mult mai relaxată, fără presiunea rezultatului. Totuși, Edi Iordănescu vrea să închidă campionatul cu un succes ce ar putea însemna un buget mai generos pentru sezonul viitor.

Din ceea ce părea la un moment dat a fi o adevărată finală a supraviețuirii, un meci de care pe care, partida dintre Rapid și Pandurii nu mai are nimic din acea încrâncenare anunțată. Acum jucătorii vor putea oferi un spectacol agreabil, nealterat de o miză atât de importantă precum salvarea de la retrogradare. Ba mai mult decât atât, suporterii echipei gazdă vin cu o propunere inedită, aceea de a-i oferi un meci de retragere lui Daniel Pancu în ciuda faptului că idolul Giuleștiului este suspendat după cartonașul roșu primit în prelungirile partidei cu CFR Cluj. “Am pierdut la «masa verde» un campionat pentru o brichetă… Hai să pierdem (tot la «masa verde») un meci pentru Pancu! Daniel Pancu merită să se retragă jucând într-un meci anti-sistem! Ar trebui să fie titular în meciul cu Pandurii! Cui îi pasă de cele 3 puncte pierdute la Comisii??! Cât ar valora punctele astea în balanță cu spiritul Rapidului?!…”, sună propunerea postată pe contul de Facebook al susținătorilor Rapidului.

Grecu, înlocuitor pentru Momcilovic
Sârbul Marko Momcilovic era ultimul jucător din Liga 1 ce mai avea posibilitatea de a termina sezonul ca integralist, însă el a fost schimbat în partea a doua a meciului cu CSMS Iași. Mutarea făcută de Edi Iordănescu a contrariat pe mulți, însă la mijloc era o situație știută doar de puțini dintre membrii staff-ului gorjean. În cazul în care Pandurii se salva de la retrogradare, ceea ce a și reușit, Momcilovic urma să fie lăsat să plece acasă mai devreme, fără a mai fi folosit la meciul cu Rapid, sârbul având programată o nuntă în familie. Astfel, minutele pierdute la meciul cu CSMS Iași nu mai contau, atâta vreme cât el oricum nu va juca în Giulești. În afara absenței lui Momcilovic, Edi Iordănescu mai are și alte probleme de lot, mai vechi: “Sunt forțat să fac schimbări. Avem jucători cu probleme medicale, sunt jucători pe care nu voi miza. Și aici mă refer la vechii accidentați, Paraskevas, Pleașcă sau Erico, dar și la Cordoș, Nicoară și Eric. Nici pe Momcilovic nu voi putea miza, el are un eveniment important la care trebuie să participe, și dată fiind situația am decis să-l învoiesc. În plus, acolo îl avem pe Costică Grecu”, a explicat tehnicianul Pandurilor.

Trifu, Pițian și Celea, în lotul pentru Giulești
În condițiile în care lotul pandur s-a subțiat serios din cauza accidentărilor, Edi Iordănescu a apelat la trei jucători de la echipa a doua. “Sunt un antrenor care ajută tinerii, care are curajul să-i arunce în teren. L-am folosit pe Trifu la meciul cu Iași, și tot cu mine a debutat în Liga 1 la meciul cu Chiajna, când eram conduși. Acum avem trei tineri în lot, Trifu și Pițian, dar și pe fundașul central Celea, luat și el de la echipa a doua”, a declarat Edi Iordănescu. Pițian este de mai multă vreme în anturajul primei echipe, a bifat chiar și câteva minute în Europa League, în vreme ce Trifu a adunat două prezențe în acest sezon în tricoul Pandurilor, la ultimul meci fiind foarte aproape de a bifa și o primă reușită, însă șutul său din marginea careului mare a lovit bara transversală.

Miza, banii din televizări
În ciuda faptului că la o primă vedere nu ar exista nicio miză, trupa lui Edi Iordănescu va lupta pentru o poziție mai bună în finalul sezonului pentru a profita de o cotă mai mare din banii veniți din drepturile TV. Acest lucru a fost scos în evidență și de antrenorul Pandurilor, care vrea ca la final echipa gorjeană să termine în prima jumătate a clasamentului, pe locul 9: “Este un joc important, sunt bani la mijloc. Sunt trei puncte care pot cântări mult în clasamentul final. Cu ajutorul rezultatelor celorlalte echipe putem termina sezonul pe locul 9, ceea ce aduce bani mai mulți din drepturile TV decât dacă am termina pe locul 11.
Sunt bani de care avem nevoie, noi avem nevoie de bani și vrem să facem rost de ei de oriunde”, a mai spus Edi Iordănescu. Acesta crede că Rapidul nu se va preda, va căuta să demonstreze că ar fi meritat să rămână în Liga 1 și se așteaptă la un joc extrem de interesant: “Vor fi mulți fani în tribune, Rapidul este retrogradată în Liga a 2-a, însă jucătorii vor să arate că locul lor e să joace în prima divizie”, a încheiat antrenorul Pandurilor.

Rapid București – Pandurii Târgu-Jiu
Stadion „Giulești”, București, ora 16.45
Televizare: Digi Sport 1, Look Plus
Echipe probabile:
Rapid: Bornescu – Săpunaru, Sapina, Cmovs, J. Oriol – Gecov, Garay – Kikas, Rui Miguel, E. Oriol – D. Niculae. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Șandru, Vasiljevic, Grecu – Mrzljak, Pintilii – Răduț, Nistor, Shalaj – M. Roman. Antrenor: Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here