În lupta pentru 10.000 de euro, Doi gorjeni au semnat contractul, nouă încă mai aşteaptă

359

Primele contracte de finanţare nerambursabilă în cadrul “Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri” au fost semnate. Printre fericiţii beneficiari ai programului, se numără şi doi gorjeni.

În cadrul programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri şi-au depus planuri de afaceri, până în acest moment 11 gorjeni, din totalul de 809 de tineri din întreaga ţară. Primele 70 de contracte cu finanţare nerambursabilă au fost semnate de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri prin Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii. Dintre cele 70 de contracte semnate, două aparţin gorjenilor. Contractele care au fost semnate de către întreprinzătorii tineri debutanţi în afaceri, la Bucureşti, au fost semnate în prezenţa Prim-Ministrului României, Emil Boc, a Ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton şi a Preşedintelui AIPPIMM, Cristian HAIDUC. Cei doi gorjeni şi-au semnat proiectele la Craiova. Obiectivul “Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri” îl constituie stimularea înfiinţării de noi microîntreprinderi, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor în scopul implicării acestora în structuri economice private. Programul urmăreşte dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoaşterea şi gestionarea optimă a resurselor, în vederea adaptării rapide la rigorile determinate de globalizarea pieţelor; stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării firmelor nou-înfiinţate, prin facilitarea accesului acestora la finanţare; facilitarea accesului tinerilor la sursele de finanţare. De la data de 22 februarie 2011, data lansării programului, şi până la data de 17 aprilie 2011 s-au înregistrat la ONRC un număr de 3205 de microîntreprinderi SRL-D; s-au înmatriculat la ONRC un număr de 1859 de microîntreprinderi SRL-D; s-au creat un număr de 7661 de conturi pe site-ul www.aippimm.ro, pentru înregistrarea on line a planurilor de afaceri; au fost înregistrate on-line un număr de 700 de planuri de afaceri.

Încă nouă gorjeni aşteaptă confirmarea

Până la această dată, şi-au înscris planul de afaceri pe site-ul aippimm-uli, 11 gorjeni. Doi, care şi-au făcut firmă fără credit, au semnat contractul, iar ceilalţi nouă aşteaptă ca dosarul lor să fie semnat. Pe regiunea Sud-Vest Oltenia s-au înscris, până în acest moment 72 de tineri. Tinerii întreprinzători, care vor să participe la acest program trebuie să aibă până în 35 de ani, să nu mai fi deţinut şi să nu deţină calitatea de acţionar, asociat sau membru al organelor de conducere din cadrul unei întreprinderi din Europa. Nu sunt admise pentru participare firmele de imobiliare, asigurări, fabricarea de muniţie, tutun, băuturi alcoolice şi altele. În perioada imediat următoare, evaluatorii de la oficiul din Craiova speră să termine de evaluat primele 500 de firme înscrise. Acestea vor ajunge la Bucureşti, pentru aviz. De acolo, vor fi înmânate Cec-ului, banca câştigătoare pentru finanţarea proiectului. Ultima etapă prin care vor trece şi firmele gorjenilor, va fi evaluarea de către Fondul de Garantare, iar dacă toate perechile de evaluatori consideră că firmele vor avea succes, vor fi semnate contractele cu interprinzătorii acestora. Gorjenii care doresc să primească cei 10.000 de euro încă se mai pot înscrie pe site-ul www.aippimm.ro cu un plan de afaceri care merită finanţat. Bugetul alocat Programului pentru anul acesta este de 21.000.000 lei gestionaţi de Agenţie, pentru acordarea de Alocaţii Financiare Nerambursabile (AFN).

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here