În Gorj – Virozele respiratorii sunt în scădere

192

picture 246Situaţia alarmantă cu care ne-am confruntat în ultima perioadă, în privinţa virozelor respiratorii, s-a ameliorat. Astfel, numărul îmbolnăvirilor este în continuă scădere, cauza probabilă fiind şi acomodarea organismului cu frigul instalat.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, susţin că numărul cazurilor de viroze respiratorii este în continuă scădere, în judeţul nostru. Se pare că vârful îmbolnăvirilor a fost depăşit, acum curba acestora fiind descendentă. „Se pare că organismul s-a mai obişnuit cu temperaturile scăzute şi a devenit mai rezistent, diminuându-se astfel numărul cazurilor de îmbolnăvire. A fost mai greu la început, când trecerea de la cald la frig a fost una bruscă şi, practic, atunci au şi apărut cele mai multe viroze şi pneumonii”, a declarat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a DSP Gorj.

Gorjenii evită internarea

racealaChiar dacă s-au îmbolnăvit şi starea lor de sănătate este destul de alterată, gorjenii evită să se interneze. Ei apelează la medicul de familie, utilizând medicaţia prescrisă de acesta şi tratându-se individual, la domiciliu. Astfel, conform reprezentanţilor spitalelor din Târgu-Jiu, numărul internărilor persoanelor care suferă de viroze sau pneumonii nu este unul alarmant, ci, dimpotrivă, acesta este în scădere, oamenii evitând internarea şi preferând să se trateze acasă, considerând că situaţia poate fi ţinută sub control.

Statisticile arată scăderea numărului virozelor

Datele statistice puse la dispoziţie de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj arată situaţia concretă a virozelor şi pneumoniilor. Astfel, dacă, în urmă cu trei săptămâni se discuta despre cifre alarmante, acum lucrurile stau mult mai bine. Concret, „în prezent, statistic vorbind, numărul total al virozelor este de 479, dintre care 76 de internări. Numărul total al pneumoniilor este de 272, dintre care 52 de bolnavi au fost internaţi. De precizat este faptul că din cele 479 de viroze, cele mai multe cazuri sunt la grupa 5-14 ani – 179, urmată de grupa 1-4 ani – 109; în cazul pneumoniilor, din totalul de 272 de cazuri, 78 sunt înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani şi 58 la grupa 1-4 ani”, a precizat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here