În Gorj vine iarna, la finalul lui ianuarie

188

Zăpada căzută pe parcursul week-end-ului a obligat primarii judeţului să dispună intervenţia utilajelor de deszăpezire, astfel încât să nu existe probleme în trafic. Numai că zăpada nu a fost curăţată în toate zonele, în Târgu-Jiu cel puţin, duminică dimineaţa, în spaţiile dintre blocuri zăpada nu a fost curăţată sau până la acel moment nu s-au aplicat materiale antiderapante.

Nici trotuarele nu au fost curăţate, nefăcând excepţie în acest caz nici zona centrală a oraşului. Dacă autorităţile s-au mişcat mai încet fiind duminică, agenţii economici nu au nicio scuză. Ei trebuiau să dea cu sare şi nisip în faţa magazinelor lor pentru a împiedica alunecarea trecătorilor. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. S-a circulat însă bine pe arterele rutiere din municipiu şi nu au fost probleme nici în judeţ.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis la sfârşitul săptămânii trecute două avertizări Cod Galben de vânt puternic, ninsori şi viscol. Meteorologii anunţă şi pentru zilele următoare o scădere a temperaturilor. De asemenea,vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă îndeosebi în sud-vestul, centrul, nordul ţării şi în zona de munte.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here