În Gorj – S-au stabilit rasele de taurine pentru care fermierii vor lua subvenţia de 300 de euro

386

Centrul judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA Gorj) informează că, în Monitorul Oficial nr. 326 din 6 mai 2014, a fost publicat Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale privind aprobarea listei cu rasele de taurine de carne care include 19 rase de taurine pentru care fermierii gorjeni vor putea primi ajutorul specific comunitar pentru taurinele de carne, din zona defavorizată, respectiv echivalentul în lei de până la 300 de euro /cap de bovină.

Potrivit APIA Gorj, lista a fost întocmită de către Agenția Națională pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie și înaintată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe 30 aprilie şi cuprinde următoarele rase de carne: Aberdeen Angus; Aubrac; Bălțata Românească și alte rase de tip Simmental (Fleckvieh, Montbeliarde, Pezzata Rossa Italiana, Simmental); Blanc Bleu Belge; Blonde d’Aquitaine; Brună și alte rase de tip Schwyz (Braunvieh, Brown Swiss); Charolaise; Chianina; Galloway; Hereford; Highland; Limousine; Marchigiana; Piemonteza; Pinzgau; Romagnola; Salers; Sura de Stepă şi Wagyu.
Tineretul taurin mascul și/sau femelă fără certificat de origine și care are tată taur din rasele de carne prevăzute în anexă este considerat tineret taurin metis.
În judeţul Gorj, în anul 2013, au solicitat ajutorul specific pe această formă de sprijin financiar, 15 fermieri pentru un număr de 24 taurine.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here