În Gorj – Rata şomajului din martie, 7,67%

124

Numărul şomerilor gorjeni, aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, la data de 31 martie 2013, a fost de 7,67%. Procentul indică o scădere faţă de raportarea realizată la mijlocul lunii martie, când rata şomajului era de 8,09% în creştere faţă de luna anterioară.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj la sfârşitul lunii martie 2013, în evidenţele instituţiei erau înregistraţi un număr total de 11074 şomeri, ceea ce corespunde unei rate a şomajului în Gorj de 7,67 %. Din totalul de 11074 şomeri înregistraţi (din care 4715 sunt femei), 5514 sunt şomeri indemnizaţi, iar 5860 sunt şomeri neindemnizaţi.

O şansă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă
Şomerii gorjeni vor avea şansa ocupării unui loc de muncă dacă se vor prezenta, vineri, 19 aprilie, la ora 10.00 la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Până în prezent au fost contactaţi 165 agenţi economici care oferă un număr de 301 locuri de muncă, din care 37 şi-au anunţat participarea. Principalele meserii sunt: lucrător gestionar, lucrător comercial, vânzător, agent vânzări, agent de securitate, lăcătuş mecanic, croitor, confecţioner textile, agent asigurare, muncitor necalificat, şofer, electrician, sudor electric, tâmplar, instalator, stivuitorist, mecanic utilaj iar pentru persoanele cu studii superioare sunt următoarele ocupaţii: consilier economic, inginer TCM, inginer electromecanic, consultant financiar, inspector asigurări.

Cursuri la AJOFM, o a doua şansă pentru şomerii gorjeni
Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj precizează că în trimestrul I 2012 la AJOFM GORJ au început un număr de 23 cursuri de iniţiere şi calificare / recalificare la care au participat un număr de 572 persoane din care 194 au fost plasaţi în câmpul muncii; totodată, în această perioadă se fac înscrieri pentru demararea şi a altor cursuri de formare profesională în meseriile contabil; comunicare în limba engleză; frizer; dulgher şi gaterist. Cursurile au rolul de a creşte şi diversifica competenţelor profesionale, astfel încât şomerii să-şi poată găsi mai repede şi mai uşor un loc de muncă.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here