În Gorj, 21.122 de asiguraţi şi-au activate cardurile de sănătate

330

Până la sfârşitul săptămânii trecute, la nivelul judeţului Gorj erau activate 21.122 carduri de sănătate. Tot până la aceeaşi dată, din cele 10.000 de carduri care s-au întors la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, doar două mii au ajuns la titulari.

În curând, utilizarea cardului reprezintă dovada că asiguratul a fost prezent la furnizorul de servicii medicale.  În acest fel se validează serviciul de care a beneficiat, în vederea decontării din fondul de asigurări sociale de sănătate. Cardul naţional de sănătate va fi utilizat începând din luna februarie. Până atunci, însă, asiguraţii trebuie să meargă la medic şi să-şi activeze cardurile. La ora actuală, la nivelul judeţului Gorj sunt active 21.122 carduri. Gorjenii care încă nu au intrat în posesia acestora sunt aşteptaţi la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj pentru a le ridica. „Din cele aproximativ zece mii de carduri care s-au întors la noi după finalizarea procesului de distribuţie derulat de Poşta Română, aproximativ două mii au fost ridicate de titulari. La momentul de faţă, în judeţul nostru sunt active 21.122 carduri de sănătate”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Peste 245.000 de carduri distribuite în Gorj
Peste 245.000 de carduri de sănătate au fost distribuite în judeţul Gorj, alte câteva mii aşteptând să fie ridicate de la sediul CJAS. Cardul naţional de asigurări de sănătate se eliberează titularului în baza actului de identitate şi a semnăturii acestuia sau reprezentantului legal al acestor persoane în baza actului de identitate şi declaraţiei pe propria răspundere. Eliberarea cardului se face la sediul CJAS Gorj, strada Prahova nr. 5, Târgu-Jiu, de luni până joi, în intervalul orar 08:30 – 14:00. Ridicarea cardului naţional de sănătate de la sediul CJAS Gorj se va face până la data comunicării obligativităţii utilizării cardului naţional de asigurări de sănătate. Lista asiguraţilor ale căror carduri au fost returnate de Poşta Română este publicată pe site-ul www.cnas.ro/casgorj.
Persoanele asigurate care nu au primit cardul şi nu se regăsesc pe aceste liste vor fi informate ulterior privind modalitatea de a intra în posesia cardurilor.
Cardul de sănătate  va asigura accesul la servicii medicale pe teritoriul României. Pentru serviciile medicale de urgenţă nu este necesară utilizarea cardului de sănătate. Aceste servicii fac parte din pachetul minim de servicii medicale, care se acordă atât persoanelor asigurate cât şi celor neasigurate. Pentru servicii medicale devenite necesare în timpul şederii temporare pe teritoriul unei ţări din spaţiul UE/SEE/Elveţia, asiguratul poate solicita  la casa de asigurări eliberarea unui card european de sanatate (CEASS).
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here