În detrimentul preşedinţiei PD-L – Ruşeţ renunţă la funcţiile sindicale

399

Pag 3Funcţia recentă obţinută de Ion Ruşeţ, la cârma PD-L Gorj, l-a determinat pe liderul acestei formaţiuni politice să ia decizia de a renunţa la funcţiile sale sindicale, obţinute anul acesta ca urmare a unor alegeri în două organizaţii.

Ruşeţ a apelat la acest demers nu pentru că funcţia sa politică ar fi incompatibilă cu statutul de lider al unei organizaţii sindicale, ci pentru că moral nu este corect ca el să fie atât preşedinte al PD-L Gorj cât şi preşedinte al Uniunii Sindicale ,,Mine-Energie” (USME) Jilţ-Turceni.

Anul acesta în luna aprilie, Ion Ruşeţ a fost reales prim-vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine- Energie (FNME) în cadrul unor alegeri care au avut loc la Herculane. Tot anul acesta, în septembrie însă, Ruşeţ a fost reales preşedinte al USME Jilţ-Turceni, scrutinul fiind organizat atunci deşi liderul organizaţiei era departe de finalizarea mandatului. Deoarece la sfârşitul lunii trecute Ruşeţ a fost instalat în funcţia de preşedinte al PD-L Gorj, acesta a luat hotărârea să renunţe, pe perioada mandatului său din fruntea filialei la funcţiile sale sindicale. Prima funcţie la care va renunţa va fi cea de preşedinte al USME Jilţ-Turceni.

Marciuc, instalat preşedinte

DSCN5821“La sfârşitul acestei săptămâni în locul meu la USME Jilţ va fi instalat preşedintele executiv al uniunii sindicale, Adrian Marciuc. Voi renunţa la funcţia de preşedinte al USME, se va şi da o hotărâre în acest sens la nivelul Biroului Executiv, din cauza incompatibilităţii, nu cea legale ci a incompatibilităţii morale”, a declarat Ruşeţ. Preşedintele executiv al USME Jilţ-Turceni a fost şi el reales în această funcţie pe 19 septembrie, odată cu Ion Ruşeţ.

Renunţă şi la FNME

Ion Ruşeţ a menţionat că şi-a anunţat la Federaţia Naţională Mine-Energie, condusă de Marin Condescu, intenţia de a renunţa şi la funcţia deţinută aici. “La sfârşitul lunii în cadrul Consiliului de Coordonare al FNME se va aproba cererea mea de a renunţa la funcţia sindicală”, a completat Ruşeţ. Deocamdată nu se ştie cine va fi cel care îl va înlocui pe Ruşeţ în funcţia de la vârful FNME.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here