În cadrul „Zilelor Culturii Scrise” – Dan Tristian şi-a prezentat „Umbletul”

322

foto lansare (3)Daniel Murăriţa, sub numele simbolic de Dan Tristian, a lansat miercuri după-amiază,la Târgu-Jiu, volumul de poezie „Umblet”.

Evenimentul s-a încadrat în manifestarea culturală „Zilele Culturii Scrise”, organizată de Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, din Târgu-Jiu.

Invitat să prezinte acest volum a fost scriitorul Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei de poezie a Uniunii Scriitorilor Bucureşti.
„Vorbind despre această carte, a treia, a lui Dan Tristian, dacă veţi citi cap-coadă acest op va trebui, dincolo de hermeneutică, dincolo de ce se ascunde în spatele unui mecanism textual, ar trebui să înţelegeţi două lucruri importante. Viziunea acestui nou volum şi ce integrează sub acest <<Umblet>>”, a spus Dan Mircea Cipariu.
Alături de acesta au mai vorbit, pe lângă gazda Alexandra Andrei, directorul bibliotecii, şi alţi oameni de cultură, printre care şi scriitorul Ion Popescu Brădiceni. Poetul Dan „Tristian”, născut în Valea Jiului, a fost, de-a lungul timpului, şi miner, operator calculatoare şi în prezent profesor de ştiinţe socio-umane.
Scriitor şi profesor
Evenimentul a fost organizat de către preotul Viorel Săpun, bun prieten al poetului care a semnat volumul lansat. Lansarea a fost deschisă printr-un moment de încărcătură religioasă, întreaga manifestare fiind urmărită de însemnele Sărbătorilor Pascale abia trecute, ouăle roşii şi cozonacul. Scriitorul Daniel Murăriţa este profesor în cadrul Grupului Şcolar Energetic din Târgu-Jiu.
Aşa se face că în sală au fost prezenţi, într-un număr destul de mare, elevi de la respectiva unitate şcolară precum şi de la alte licee din oraş.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here