În aşteptarea Milanului! Craiova a debutat cu dreptul în Liga 1

387

Universitatea Craiova a obţinut prima victorie din actuala stagiune. Elevii lui Devis Mangia s-au impus cu 2-0 în faţă Politehnicii Iaşi, după un meci dominat cap-coadă. Principala calitate a alb-albaştrilor a fost omogenitatea, având în vedere că au întâlnit o echipă aflată încă în căutari, cu foarte multe “implanturi”. Zlatinski a avut cea mai mare ocazie a doljenilor din actul întâi, şutul său din lovitură liberă zguduind transversala(`29). Cu o posesie net superioară, gazdele au deschis scorul prin cel mai bun om al lor, Băluţă. “Decarul” Ştiinţei a punctat exact când trebuia, înainte de pauză, marcând cu capul după o centrare a lui Ivan (`42). Craiova a încheiat repede socoteliile în partea a doua, brazilianul Gustavo marcând după o pasă a aceluiaşi Băluţă (`50). Cu sacii în căruţă, oltenii au risipit alte oportunităţi imense, prin Ivan, şutul său fiind respins in-extremis de Koselev (`61) şi Băluţă, care a nimerit din nou transversala (`66). Universitatea a bifat primul succes în mandatul lui Mangia, iar la Severin vin acum Chiajna şi marele AC Milan.

Băluţă: “Nu a fost un meci uşor”
Deşi victoria Craiovei nu poate fi pusă la îndoială, “juveţii” au declarat că mai au mult de muncă. Sorţii nu au fost deloc blânzi cu oltenii, AC Milan fiind cel mai greu adversar pe care Universitatea putea să-l întâlnească în preliminariile Europa League. Turul are loc pe 27 iulie, la Mehedinţi, iar returul din Italia, pe 3 august. “Ştiam că primul joc e greu şi aşa a fost. Mai avem multe de corectat. Noi trebuie să ne gândim la Iaşi, apoi la Chiajna şi, după aceea, la Milan. Când am aflat cu cine jucăm, am început să râd, pentru că, încă de la început, le-am spus tuturor că mergem în Italia! Trebuie să ne pregătim, este o partidă complicată. Milan cheltuie foarte mulţi bani. A luat foarte mulţi jucători, îşi face o echipă extrem de puternică”, a spus antrenorul Craiovei, Devis Mangia. “Am fost puţin nervos că antrenorul nu m-a lăsat până la sfârşit pe teren, ca să dau gol. Trebuie să mă controlez, sper să nu se mai întâmple. Reacția publicului mă motivează pentru următoarele meciuri. Am făcut nişte greşeli, sper ca la următoarele meciuri să joc mult mai bine. Sunt foarte bucuros că jucăm cu AC Milan. O să vedem la ce nivel suntem”, a declarat Andrei Ivan, care a plecat direct la vestiare după ce a fost schimbat. “N-a fost un meci uşor, dar noi am jucat bine. Iaşiul nu este o echipă slabă. Mă bucur că am reuşit să câştigăm acest meci. Ivan nu merita să fie fluierat, cu toţii am muncit pentru această victorie. Sunt foarte încântat de noul nostru antrenor. Mă bucur că am reuşit să băgăm la cap ceea ce ne-a transmis mister. Meciul cu AC Milan va fi extrem de dificil. Mă bucur că jucăm cu această echipă”, a precizat eroul meciului, Alexandru Băluţă.

Universitatea Craiova – Poli Iaşi: 2-0 (1-0)
Stadion: “Municipal” din Drobeta Turnu Severin
Spectatori: 4.000
CSU Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Barthe, Briceag – Gustavo (`79 Bărbuţ), Screciu (`89 Burlacu), Zlatinski, Bancu – Băluță, A. Ivan (`69 M. Roman). Antrenor: Devis Mangia
CSM Poli Iași: Koșelev – Tiago Almeida, Mihalache, Frăsinescu, Bosoi – Cioinac – Pedro Mendes (`81 S. Moldovan), Spătaru, Soares (`72 Sin), Danale (`72 Chelaru) – A. Cristea. Antrenor: Flavius Stoican
Arbitru: Ovidiu Hațegan. Asistenți: Octavian Șovre, Marius Nicoară. Observator de joc: Marin Petrache

Stoican rămâne optimist
Fostul antrenor al Pandurilor, Flavius Stoican, a picat primul examen. În ciuda eşecului din prima rundă, tehnicianul crede că formaţia sa va arăta mai bine în perioada următoare. Poli Iaşi a terminat play-out-ul pe primul loc în sezonul trecut, şi îşi propune acum să intre în primele 6. “Am întâlnit o echipă bună. În prima parte, puteam să marcăm gol, dar am ratat. Şi în partea secundă am avut ocazii de a marca. Ne dorim să facem performanţă. Am început cu stângul, dar, ţinând cont de adversar, sunt optimist. Sunt încrezător că putem face lucruri măreţe. Lotul nu este definitivat”, a declarat Stoican.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here