În această săptămână – Pivniceru anunţă propunerile pentru şefii parchetelor

181

În această săptămână urmează să vedem dacă procurorul gorjean, Emil Gheorghe Moţa, se află printre propunerile făcute de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, pentru funcţia de procuror general al României. Aceasta urmează ca, cel târziu, până la începutul săptămânii viitoare să anunţe persoanele propuse în funcţiile de Procuror General şi procuror-şef al DNA.

Premierul Victor Ponta a precizat că Mona Pivniceru nu i-a spus care sunt propunerile ei pentru cele două funcţii, dar că acest lucru se va afla în decurs de o săptămână. “Din câte ştiu eu calendarul, pe 24-25 octombrie, sunt interviurile, asta înseamnă că până la sfârşitul săptămânii sau până la începutul săptămânii viitoare trebuie să facă cele două propuneri pentru Procuror General şi procuror-şef al DNA. Fac precizarea că nu poate să propună decât dintre cei care şi-au depus candidaturile”, a mai spus Ponta, citat de agenţiile de presă.
Pentru funcţia de Procuror General se află şi candidatura procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, Emil Gheorghe Moţa.
Conform procedurii, Ministrul Justiţiei trebuie să facă propuneri pentru cele două funcţii, persoane alese din rândul candidaţilor.
Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here