În 2015 / Târgu-Jiul va avea o Sală a Sporturilor modernă

339

După ce în urmă cu o săptămână, Guvernul a alocat bani şi a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Stadionului Municipal şi a Sălii Sporturilor din Târgu-Jiu, autorităţile locale spun că anul viitor lucrările vor fi definitivate la Sala Sporturilor, urmând ca termenul de execuţie pentru Stadion să fie de 18 luni de la data începerii lucrărilor, lucrări programate a fi demarate în primăvara lui 2015.

În această perioadă s-au demarat deja la Compania Naţională de Investiţii procedurile de achiziţie pentru cele două obiective, investiţii care se finanţează la nivel de Guvern prin Ministerul Dezvoltării şi prin Compania Naţională de Investiţii, urmând ca în primul trimestru al anului 2015 să înceapă execuţia celor două obiective. Potrivit lui Raul Chiriac, directorul de Investiţii al Primăriei municipiului Târgu-Jiu, stadionul municipal se va reconfigura în totalitate prin desfiinţarea tribunelor existente, realizându-se astfel un stadion clasificat la nivelul 4 UEFA, cu posibilitatea de desfăşurare a meciurilor până la faza de semifinale în cadrul competiţiilor europene.

lucrari2Tribune cu 12.386 de locuri
“Ca structură, stadionul va avea două tribune principale cu o capacitate totală de 12.386 de locuri, toate acoperite, renunţându-se la cele două peluze. În locul lor, pe partea de nord se va realiza un hotel de patru stele, iar la sud se va face un corp administrativ pentru birouri şi alte spaţii conexe. Tribuna principală va fi amplasată către Bulevardul Constantin Brâncuşi, pe actualul amplasament al tribunei doi, va avea 5 niveluri, un nivel subteran unde vor fi 230 locuri de parcare, iar mai sus se vor mai crea 80 de locuri, astfel că vor fi 310 locuri de parcare. Acum sunt 92 locuri de parcare, iar prin noua parcare se vor asigura 310 locuri, urmând să fie folosită în afara zilelor de disputare a meciurilor ca parcare publică pentru accesul autoturismelor din municipiu preluând astfel aglomeraţia din zona centrală a Târgu-Jiului. La parter vor fi spaţii destinate sportivilor, spaţii conexe precum şi spaţii de lucru pentru presă. La nivelul doi vor fi spaţii de servire, la nivelul 3 accesul în zona VIP cu 990 de locuri în tribune şi 204 locuri VIP în lojă. Tribuna principală va mai avea încă 5.000 de locuri pentru spectatori. Peste zona VIP, la nivelul 5 va fi zona presei, 280 de locuri pentru presa scrisă, iar pentru comentatori şi presa radio-TV alte 204 locuri. S-a urmărit ca faţada tribunei principale să aibă o calitate cât mai bună ţinând cont că se află în apropierea Ansamblului Brâncuşi”, a declarat şeful de Investiţii al Primăriei Târgu-Jiu.

Hotel nou lângă stadion
De asemenea, tribuna a doua, care se va realiza pe amplasamentul actualei tribune principale, va avea o capacitate de 5.840 de locuri, cu un sector destinat galeriei echipei Pandurii şi un sector destinat oaspeţilor. Va avea 4 niveluri; la primul nivel spaţiile vor fi prevăzute astfel încât să reconfigureze spaţiile care parţial se vor desfiinţa; la parter se va reconfigura bucătăria, spălătoria, sala de forţă, la nivelul doi sala de gimnastică precum şi recepţia actualului hotel; iar la nivelurile 3 şi 4 se vor obţine spaţii în plus faţă de ce este existent, un spaţiu de relaxare, un centru SPA, iar la ultimul nivel va fi o sală de protocol şi alte spaţii conexe.
“Clădirea noului hotel de 4 stele amplasat pe latura de nord, va avea 4 niveluri, vor fi 38 camere simple şi 2 apartamente. Opus, în sud, se va amplasa corpul administrativ, tot cu 4 niveluri. Valoarea estimată a modernizării şi extinderii stadionului este de 21.850.000 euro, din care 1.092.000 euro este co-finanţarea de la bugetul local şi Consiliul Judeţean. Prin reconfigurarea stadionului se va mări şi pista de atletism, ea putând fi ulterior omologată pentru competiţii de nivel naţional. Stadionul va fi prevăzut cu toate instalaţiile, va fi o nouă instalaţie de nocturnă. Totodată, pe faţadele hotelului şi a corpului administrativ se vor monta panouri gigant. Durata estimată de realizare a investiţiei este de 18 luni, cu începere în primul trimestru al anului viitor”, a precizat Raul Chiriac.

Sala Sporturilor, gata la anul
Dacă durata de realizare a investiţiilor privind modernizarea şi extinderea Stadionului Municipal, lucrările la Sala Sporturilor, care vor începe tot în primăvara lui 2015, se vor şi încheia anul următor. Valoarea investiţiei este de aproape 2,7 milioane de euro. “Va fi extinsă zona principală a tribunelor, se va realiza o nouă structură cu 1.230 de locuri, faţă de cele 770 existente. Se va renunţa la spaţiile prezente de intrare care se vor reconfigura. Pe partea opusă se va asigura o zonă de acces pentru VIP şi persoanele cu handicap locomotor; va fi înlocuită întreaga structură a acoperişurilor”, a mai spus Raul Chiriac, şeful Serviciul Investiţii din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here