Idei de afaceri – teren de minifotbal sintetic

4733

Să mergi la stadion la sfârşit de săptămână şi să urmăreşti cu plăcere un meci de fotbal, atâta timp cât echipa ta preferată nu o ia pe coajă ca hoţii de cai, jucătorii iau în serios alergarea prin iarbă şi antrenorul mai este cumva „cel mai tare din oraş”, constituie programul de weekend al unei mari părţi a cetăţenilor municipiului nostru.

Să faci sport, să mergi la sală să tragi de fiare, să alergi pe străzi unde poţi atrage  criticile  pertinente ale unor cronicari sportivi de ocazie, este sănătos  şi benefic  organismului, însă de obicei obositor şi plictisitor. Să participi activ la o mică partidă de fotbal constituie un efort plăcut, faci mişcare, te simţi bine alături de prieteni şi nu te înjură nimeni că ai spart un geam la Primărie în încercarea de a înscrie un gol sau că ţi-ai dat cu stângu-n dreptul, cum se mai obişnuieşte pe terenuri mai mari.
Pentru un investitor gorjean interesat de activitatea sportivă a concetăţenilor  săi din timpul liber, ideea construcţiei unui teren artificial de minifotbal ar putea fi una atractivă. Chiar dacă mai există în judeţ terenuri de acest fel, numărul lor este redus iar accesul la terenuri, în cele mai multe cazuri, nu este permis  tuturor, în timpul zilei sau pentru partidele nocturne, preferate de anumite persoane. Pentru realizarea investiţiei propuse este necesar un teren intravilan de cca.1 100-1 200 mp., de preferat la marginea oraşului, unde chiria terenurilor este mai mică şi autorizaţia de construcţie este mai uşor de obţinut. Dimensiunile omologate ale terenurilor de minifotbal sunt lungimea de 39-42 m şi lăţimea de  19-25 m. Constructorul se va ocupa şi de asigurarea proiectului de execuţie, precum şi de obţinerea avizelor şi acordurilor necesare.Devizul pe categorii de lucrări va cuprinde fundaţia terenului, gazonul artificial, porţi şi plase, împrejmuire cu gard şi poartă de acces, instalaţie de iluminat, toate acestea ridicându-se la valoarea de 30 000-35 000 E, la care se adaugă, opţional dar indicat, valoarea acoperişului din structură metalică uşoară de aprox. 25 000 E.,făcând posibilă utilizarea terenului  şi în zilele ploioase sau pe timpul iernii. Închirierea terenului se va face zilnic, cu un program de 10 ore pe zi, la un preţ mediu de 15 lei pentru un participant la o partidă de max. 50 minute, ceea ce va duce la încasări lunare de aproximativ 60-65 000 lei ,respectiv 780 000 lei anual, din care se vor scădea cheltuielile de întreţinere şi cu personalul în sumă totală de 120 000 lei. Rămâne un profit  anual de 660 000 lei, care va permite amortizarea investiţiei în 2-3 ani, în condiţiile unui management corespunzător şi a unei clientele tot mai interesate de mişcare într-un mod plăcut.
Şi uite aşa, târgujienii vor putea să  îşi împartă timpul liber între terenul de minifotbal şi stadionul municipal, unde eram obişnuiţi să vedem o echipă frumoasă, cu un joc elaborat şi plăcut, nu o echipă chinuită, nu se ştie de cine sau de ce.
A.Pop

2 COMENTARII

  1. Ce frumoase par basmele de la aceasta rubrica ,,,,,, In viata reala este altfel iar in Gorj o asemenea afacere ar fi o utopie . Mai mult realism nu ar strica .

    • Chiar si in Gorj, sa stiti ca se poate. Nu conteaza marimea locatiei, sportul este o activitate pe care tot mai multi dintre noi ar trebui sa o practicam. Construirea unui teren de minifotbal sintetic, ar fi un castig atat pentru investitor cat si pentru intreaga comunitate. Cu ocazia asta, numai avem motive sa stam in casa, sa lenevim, cand putem face miscare pe un teren de fotbal, construit profesionist. Echipa Atlas Sport, construieste astfel de terenuri sportive, la preturi avantajoase, si de cea mai buna calitate.
      http://www.atlassport.ro/ce-facem/minifotbal-artificial/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here