Iată cât câștigă ,,asistații” sociali din CEO! Liderii minerilor și energeticienilor, calendar comun cu PNL!

5453

Liderii celor patru federații sindicale din Complexul Energetic Oltenia au anunțat că protestează, începând de săptămâna viitoare, exact pentru modul de aplicare a Legii 197/2021, privind pensionarea anticipată a minerilor și energeticienilor, dar și pentru a afla despre viitorul energiei produsă pe bază de cărbune și cer întâlnire cu trei miniștri din Guvern. Acțiunea sindicală, la care ar urma să participe o mie de persoane, e planificată după congresul liberalilor, de parcă zilele de protest au fost stabilite după un calendar, la sediul PNL, pentru a nu impieta alegerile din partid. Dacă e să luăm în calcul salariile de inspectori sociali pe care le încasează, lunar, liderii sindicali de la CEO, e clar de ce aceștia nu vor să-i perturbe pe miniștrii Muncii, Finanțelor și Energiei în zilele dinaintea congresului, că doar minerii și energeticienii mai pot aștepta.

Concret, reprezentanții FNSE ,,Univers”, FNME, Federației ,,Energetica” și FSLI Petrol- Energie au cerut autorizație pentru a protesta la Tg-Jiu în zilele de 28 și 30 septembrie, respective 5 și 7 octombrie, de parcă problemele la punerea în aplicare a Legii 197/2021 privind pensionarea anticipate a salariaților CEO au apărut ieri, iar despre viitorul energiei pe bază de cărbune se știu destule și nu e nicio urgență. De fapt, lucrurile stau în felul următor: la finele săptămânii trecute, președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, i-a invitat pe liderii sindicali din CEO, pe data de 2 octombrie, la sediul PNL, pentru discuții exact pe marginea acelorași teme. Odată cu anunțarea protestelor, liderii minerilor cer consultări cu ministrul Finanțelor, adică cu Dan Vîlceanu, și au bifat două zile de manifestații, săptămâna viitoare, în preajma datei la care fuseseră invitați, tocmai pentru a avea o scuză că se duc la sediul PNL pentru că ei au cerut. În acest context, e evident că toate cele patru federații au căzut de acord ca protestul să debuteze după Congresul PNL pentru a nu-i deranja pe miniștrii liberali cu putere de decizie în CEO. Ce apără liderii celor patru federații? E simplu! Adrian Marciuc, vicepreședintele Federației Univers, a încasat, anul trecut, 7.152 de lei, din postura de inspector social la CEO. Două salarii de la CEO echivalează cu indemnizația de vicepreședinte la Univers pe un an întreg: 15.618 lei. Marciuc este cel mai bogat lider sindical din CEO, cu o casă de 230 mp în centrul municipiului Motru, două apartamente, unul în Timișoara și unul în localitatea Dudu, de lângă București, plus o casă de vacanță pe Clisura Dunării. Dumitru Pârvulescu, liderul FNME, a cîștigat, anul trecut, 7.276 de lei, lunar, ca inspector social la CEO și are în conturi peste 100.000 de lei și 71.000 de dolari. Paul Constantinescu de la ,,Energetica” e și el tot salariat al CEO și a câștigat, în 2020, în jur de 4.400 de lei, lunar. Ceilalți președinți și vicepreședinți ai federațiilor sindicale nu și-au depus declarațiile de avere, cu excepția lui Gabriel Căldărușe, vicepreședinte Univers, care nu este salariatul CEO, iar Cristian Lădaru, vicepreședinte FNME, este angajat în postul de brigadier și câștigă în jur de 5.000 de lei, lunar.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

  1. Saracii! Muncesc mult. Luopta mult pentru drepturile minerilor.Se vede. Lupta pentru propriile buzunare.Or avea asa averi din salariu? Poate din mita de la angajari. si alte folosoase.
    Jigodii ordinare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here