Hoțul strigă hoții, la Primăria Vladimir! Ce capcană i-a întins penalul Ianași, viceprimarului trecut la PSD

4622

Nu pandemie, ci război politic în toată regula se poartă, în aceste zile, în comuna Vladimir, localitate condusă de primarul penal Ion Ianași, liberal trimis în judecată pentru că a plătit lucrări fictive pentru podul de la Andreești. Inculpatul de la PNL se luptă, practic, la baionetă cu viceprimarul liberal, Vasile Iovan, trecut între timp la PSD, după ce a fost dat afară din partid de către deputatul Vîlceanu, pentru a fi sigur că nu are rival la alegerile locale. Iar în luptă, edilul a demonstrat că este capabil de orice, motiv pentru care i-a întins o capcană, recent, vicelului pe care nu-l mai are la inimă. A făcut același lucru cu încă trei subalterni din primărie, pe care acesta știa că nu poate miza la alegerile locale. O spun atât cei implicați în evenimentele care s-au lăsat cu dosare penale, cât și martori la discuțiile dintre edil și subalternii săi.

Ion Ianași, trimis în judecată în vara anului trecut pentru că a plătit din bani publici lucrări fictive la obiectivul din Andreești, cu o condamnare la activ în 2015 la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru un accident rutier, a decis că mai vrea un mandat la cârma comunei Vladimir. Conștient că fiind inculpat în ultimul dosar penal șansele sale sunt minime, preferat de cetățeni fiind candidatul PSD, Ianași a gândit un plan menit să împroaște cu noroi atât partidul rival cât și să-l aducă în poziția de inculpat, până la alegeri, și pe viceprimarul, trecut între timp la formațiunea social-democrată. În capcană, edilul s-a gândit să atragă și trei salariați ai primăriei pe care nu-i mai avea la suflet. Zis și făcut…

Profitând de niște lămpi vechi, de la iluminatul stradal, casate în primărie, pe care le-a oferit cu largheze, gratuit, la mai mulți subalterni dar și viceprimarului, dar și de niște tomberoane aflate în incintă, edilul le-a pregătit dosarul penal celor patru angajați.

Pentru a-i atrage în capcană, Ianași le-a spun viceprimarului, șoferului primăriei, femeii de serviciu și inginerului pe mediu că pot lua fiecare câte două lămpi casate și două becuri, ca să scape cât mai repede de gunoi. Vineri cei patru au făcut ce le-a cerut edilul, în timp ce respectivul i-a așteptat răbdător, știind că sistemul video al primăriei îi filmează. După ce respectivii au luat obiectele casate, edilul a luat, parțial, din înregistrarea făcută vineri, și a dus-o la poliție.

Reclamantul nu le-a spus însă polițiștilor tot adevărul, adică faptul că cei patru nu au furat obiecte ci au dus becurile, 6 la număr, și lămpile casate, 3 la număr, în curtea bisericii din satul Lunca, unde se află și ora actuală. Dimpotrivă. I-a indicat pe aceștia ca fiind adevărați infractori.

Au aflat de la televizor că sunt ,,hoți”!

Viceprimarul, femeia de serviciu, șoferul și inginerul pe mediu au spus că știau că primăria are sistem video, dar nu s-au gândit niciodată că primarul ar putea să-i acuze de furt făcut ziua în amiaza mare, dintr-o instituție publică. Și totuși… Au aflat miercuri din presă că sunt hoți.

Cei patru spun, acum, că nu doar ei au cărat lămpile casate și becurile din curtea primăriei, deoarece, în aceiași zi, inclusiv primarul a împărțit becuri din UAT, la mai mulți localnici din comună, dar mai ales la votanții său, unii lucrând pe mașinile Distrigaz.

Pe camerele video, în ziua de vineri, 10 aprilie, cu siguranță a fost filmat chiar și primarul Ianași, spun salariații reclamați, deoarece, între orele 8.00-20.00, edilul, în persoană a fost văzut cărând tomberoane în mașina personală pentru a le duce și oferi, gratuit, la votanții săi din comună. În cazul în care filmarea este ciuntită, anchetatorii vor vedea cu ochii lor că plângerea penală are la bază un fapt premeditat. Cei patru, spun, că vor cere la rândul lor la poliție înregistrările video din ziua de 10 aprilie, pentru a demonstra că primarul a pus asistenta comunitară să desfacă becuri, pe care el le-a dus personal la două mașini ale Distrigaz, în timp ce tomberoanele ridicate din curtea primăriei le-a distribuit prin comună, cu mașina sa personală.

Afacerea electorală ,,Tomberonul”

Tomberoanele, spun localnici din Vladimir, au fost distribuite la simpatizanții politici ai primarului, fără un tabel și fără o comisie la fața locului care să verifice cine le primește. Edilul, personal, a dat o parte dintre tomberoanele în cauză, mai spun cetățenii, chiar dacă de distribuirea lor răspundea inginerul de mediu Murarețu Ionuț , acuzat acum de primar de furt.

O parte din rețeaua de iluminat stradal din Vladimir s-a schimbat, la finalul săptămânii trecute, în câteva sate ale comunei. Echipamentul vechi, casat practic, a fost depozitat în curtea primăriei, deși o parte din vechile lămpi au ajuns la cetățeni, oferite de edil și de angajații care au înnoit rețeaua. Oamenii au cerut vechile lămpi pentru a le pune în curți, în zonele mai puțin luminate, o mare parte dintre localnici fiind săraci. Deși casate, lămpile vechi fac obiectul unui dosar penal aflat în cercetare după ce primarul comunei Vladimir a decis că se poate răzbuna pe fostul coleg de partid, trecut la PSD, și pe trei subalterni din primărie, nu înainte de a oferi presei imaginile în baza cărora le-a făcut respectivilor dosar penal.

2 COMENTARII

  1. ,,inteligentul primar,, nu este cel bagat Sub pod impreuna cu Georgica Sucitu si altii pentru incasari de fonduri si neexecutarea lucrarilor ?! intreb si eu,ca orice cetatean al comunei Vladimir ,dosare in sus in jos dar, cind cu ,,zorzanitul,,… monezilor luate pe nedrept !! Parca unde i lege …e tocmeala ,sau ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here