Hora nu crede că ar fi putut schimba soarta meciului cu Botoșaniul – „A fost o zi foarte nefastă!”

197

Hora pare a fi cel mai reușit implant la Pandurii, asta în ciuda faptului că debutul de sezon nu lăsa să se întrevadă acest lucru. Nevoia l-a împins pe Edi Iordănescu să-l treacă pe Hora în față, pe postul atacantului împins, iar Hora a explodat după plecarea lui Mihai Roman.

Cu 11 goluri marcate în ultimele 13 partide disputate de Pandurii, Ioan Hora a fost marea absență din echipa lui Edi Iordănescu la meciul cu FC Botoșani. Între etapele a 8-a și a 20-a, Hora a marcat aproape meci de meci, doar patru rund fiind fără atacantul pandurilor printre marcatori, etapa a 13-a fiind cu ghinion pentru Hora, care a ratat un penalti în meciul cu Viitorul. Reprofilat ca vârf de Edi Iordănescu, Hora a arătat calitățile necesare unui adevărat goleador, el fiind în acest moment și cel mai prolific jucător din Liga 1. Cu toate acestea, Hora rămâne modest și spune că nu crede că prezența sa pe teren ar fi putut schimba în bine pentru Pandurii soarta meciului cu FC Botoșani, singurul din actuala stagiune în care a lipsit: „Nu cred că puteam face minuni dacă eram în teren. A fost o zi foarte nefastă pentru noi. Nu cred că puteam schimba rezultatul”, a declarat golgheterul Pandurilor.

„Vrem revanșa”
Absența lui Hora de la meciul cu FC Botoșani a avut două cauze, pe de o parte a fost vorba de suspendarea dictată pentru atingerea cotei de patru cartonașe galbene, însă a fost vorba și de o accidentare, o entorsă la gleznă, pe care a suferit-o la Cluj, pe finalul jocului cu CFR. Golgheterul Pandurilor spune că încă mai resimte dureri, dar nu se pune problema să nu joace în partida cu Dinamo: „Medical am o mică problemă la gleznă, dar cred că voi fi 100% pregătit. Zic că suntem 90% în play-off. Cu o victorie la Dinamo vom fi şi matematic în play-off”, a declarat Hora. Mai mult, Hora simte că echipa gorjeană este datoare în meciurile cu Dinamo și vrea o revanșă după ce echipa din Capitală le-a barat drumul în două competiții și le-a „furat” două puncte în meciul tur: „Mergem să ne luăm revanşa, am pierdut două puncte uriaşe pentru că ne-au egalat în ultimul minut de prelungiri, am pierdut şi două calificări. Asta ne motivează să mergem să câştigăm la Dinamo”.

Are experiența bătăliilor pentru titlu
Ioan Hora face parte dintr-un grup foarte restrâns de jucători din lotul Pandurilor care au avut șansa de a juca pentru trofee. „E frumos să te lupţi la titlu, o presiune în plus, dar pentru a câştiga ai nevoie de presiune şi mentalitate de învingător pentru a te impune”, spune Hora, care anul trecut a luptat până în ultima etapă pentru titlu în tricoul celor de la ASA Târgu Mureș. Atacantul echipei gorjene știe și cum este să fii campion și mărturisește că și la Târgu-Jiu se poate atinge acest obiectiv: „Nu e prima dată când mă bat la campionat, am mai câştigat un titlu cu CFR şi e un sentiment unic. Aş dori să repet sentimentul şi în acest an, avem o echipă bună şi nu văd de ce nu am câştiga anul acesta campionatul!”, a declarat Ioan Hora.
Săpunaru e lider la capitolul trofee trecute în CV, majoritatea în Portugalia, cu FC Porto. Stanca și Răduț au titluri câștigate cu Steaua, iar Nicoară și Hora au campionate câștigate cu CFR Cluj.

Nu se aștepta la această ascensiune
Îmbrăcând tricoul celor de la ASA Târgu Mureș, Hora marca anul trecut 9 goluri în 30 de partide și atingea maximul carierei. Schimbând Mureșul cu Jiul, Hora pare a fi preluat din iuțeala oltenească și are deja 12 goluri în 20 de meciuri. Cu toate acestea, jucătorul Pandurilor spune că a rămâne pe primul loc în clasamentul golgheterilor nu este cel mai important lucru: „Nu e o miză titlul de golgheter. Îmi place să fiu acolo în frunte, dar primordiale sunt rezultatele cu echipa. Pe plan personal, de ce să nu fiu şi golgheter?…”. Evoluțiile sale de pe poziția pe care Edi l-a pus să joace l-au surprins chiar și pe Hora: „Nu mă gândeam la această evoluţie. Conjunctura a fost de aşa manieră să dau maxim şi să ajut echipa. Mă bucur şi cred că mai am multe de spus. Cât timp dau goluri mă simt bine, în mare parte dedic golurile soţiei mele”, a mai spus atacantul echipei gorjene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here