Handbal, Liga Națională (m) – Energia a călcat în picioare umbra vicecampioanei en-titre, la Târgu-Jiu

1444

Sala Sporturilor din localitate a găzduit, vineri seară, cea mai aspră victorie a Energiei din actualul sezon competițional, administrată unei trupe cu pretenții la titlul național și cupe europene.

După un debut echilibrat în care Ramba a punctat, până în minutul 12 nu mai puțin de 5 goluri, Știința Dedeman Bacău a lăsat soarta partidei în mâna gazdelor care, pe durata mitanului secund s-au distrat pe parchet. Gorjenii au plusat la toate capitolele, spectacolul handbalistic fiind la el acasă și încântând, de multe ori, asistența amorțită de evoluțiile anterioare ale trupei lui Andrieș. Pregătit până la cele mai mici detalii, jocul contra celor de la Dedeman Bacău nu a fost așa de simplu cum arată scorul final înregistrat pe tabela de marcaj după epuizarea celor 60 de minute regulamentare. După cum remarcam, jocul a început echilibrat, egalitatea fiind menținută timp de 25 de minute, până la 13-13. În secundele rămase de disputat până la pauză, oaspeții nu au mai găsit spațiul porții apărate exemplar de Cristian Antonaru, căruia, până la final, i-au fost contabilizate 15 intervenții, dar elevii lui Andrieș au mai punctat de trei ori, prin Asoltanei și Acatrinei, de două ori, așa că, după reluare băcăuanii aveau de recuperat un ecart de trei intervale, de la 13-16.
Debutul părții secunde a aparținut gorjenilor care și-au mărit sistematic avantajul ce a ajuns, după opt minute scurse, să atingă “cota 7”, la 22-15, așa că toate premizele obținerii victoriei erau favorabile gazdelor. Nimic nu le-a stat în cale elevilor lui Andrieș, Ramba nu a mai găsit plasa lui Antonaru, Rotaru s-a învârtit ca musca în lapte pe postul de coordonator, Ghiță a arătat că stă bine pe postul de rezervă a lui Acatrinei la naționala de seniori, iar extremele, Păunică și Bondar, nu și-au permis decât luxul de a puncta de la linia de penalitate, neavând, de multe ori, obiectul muncii la îndemână. De partea opusă, Păiuș și Acatrinei au marcat ori de câte ori și-au luat inima în dinți și au lansat torpile către poarta adversă, Asoltanei, Aplozan și Mledenciu au înscris, în special, pe contraatac, iar Roman și Giotoiu au pus umărul la încheierea acțiunilor colective anunțate de cei doi “centrii nervoși” ai Energiei, “piticul” Enache și Dorin Dragnea. “A fost un joc foarte slab al nostru, care nu mai are nevoie de niciun fel de cuvânt pentru a fi prezentat la acest capitol. Echipa din Târgu Jiu a arătat de la bun început dorinţă şi la toate capitolele ne-a fost net superioară. Jocul poate fi catalogat ca şi ruşinos. Dacă ar fi o singură cauză şi am depista-o, cred că ar fi foarte bine, dar, în momentul de faţă, eu nu pot spune că există o cauză. Nu vreau să se înţeleagă că le reproşez ceva jucătorilor, dimpotrivă eu sunt convins că au făcut tot ce le-a stat în putinţă. În ceea ce priveşte măsurile, vom discuta în amănunt acest capitol, pentru că e păcat pentru munca depusă până acum. Nu avem un moral nemaipomenit, dar sunt convins că la Odorhei va fi alt meci”, a mărturisit antrenorul Științei Dedeman Bacău și al naționalei de seniori, Eliodor Voica, după jocul pierdut la Târgu-Jiu cu 23-33. “Cred că este primul joc, mai ales în campionatul acesta, când avem atitudine. Problema handbalului românesc este că această atitudine o găsim doar atunci când simțim puțină presiune și mai mult când jucăm acasă. Acasă suntem zmei, în deplasare mielușei. Din fericire am întâlnit un adversar puternic, iar băieții s-au întrecut și au făcut un meci bun, cu o apărarea foarte agresivă, bărbătească. Cred că aici s-a făcut diferența. În plus, în atac, partea stângă a noastră a funcționat mult mai bine ca în multe alte meciuri, mă refer aici la interii noștri sânga, Dinescu și Păiuș”, a concluzionat Liviu Andrieș, antrenorul Energiei Pandurii Lignitul Târgu-Jiu.

antonaruEnergia Lignitul Pandurii Târgu-Jiu – Știința Dedeman Bacău 33-23 (16-13)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 650
Energia: Antonaru (15 intervenții), Șelaru (3 intervenții), Jusbasik – Acatrinei (7 goluri / 14 șuturi), Asoltanei (5/7), Apolzan (4/6), Păiuș (4/9), Dragnea (4/6), Roman (3/5), Dinescu (3/6), Giotoiu (2/3), Mledenciu (1/2), Enache, Valentin Popescu. Antrenori: Liviu Andrieș și Adrian Gorun.
Știința Dedeman: Grigoraș (4 intervenții), Tamaș (6), Shota Tevzadze (9) – Ramba (6/10), Rotaru (5/7), Ghiță (4/9), Iancu (2/2), Păunică (2/4), Bondar (1/4), Johannson (1/1), Da Silva (1/5), Fenici (1/1), Rusia (0/1), Celestin, M. Bujor. Antrenor: Eliodor Voica.
Arbitri: Octavian Fânață / Ștefan Hendrea.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here