Halep a ascultat de Mergea şi Tecău

252

Numărul doi mondial în circuitul WTA, Simona Halep, a confirmat că nu va participa la întâlnirea dintre România şi Canada, ce contează pentru Fed Cup. Deşi vicecampioana de la Melbourne a răspuns „prezent” convocării, după consultări cu medicii, Simona a fost avertizată că problemele fizice, la talpă şi gleznă, o vor împiedica să joace la parametri normali. Meciurile dintre România şi Canada vor avea loc la Cluj, în zilele de 10 şi 11 februarie. Constănţeanca a confirmat, marţi dimineaţa, absenţa de la Fed Cup, printr-un mesaj postat pe reţelele de socializare. “Bună dimineaţa tuturor! După ce am petrecut această săptămână odihnindu-mă şi încercând să mă refac după accidentarea de la Australian Open, din păcate refacerea nu este completă ca eu să pot juca în acest weekend la Cupa Federaţiei. Echipa e pe primul loc şi e mult mai important ca în echipă să fie 4 jucătoare sănătoase gata pentru meciuri, aşa că l-am informat pe căpitanul echipei, pe Florin Segărceanu, să mă înlocuiască cu cineva apt 100% pentru joc. Îmi pare rău pentru că nu pot să joc pentru România, deşi e foarte important pentru mine, dar voi fi în tribune la Cluj pentru a le încuraja pe fete şi a fi alături de echipă la acest meci important”, a scris numărul doi WTA pe pagina personală de facebook. Înlocuitoarea Simonei Halep va fi Ana Bogdan, sportiva fiind deja la Cluj, acolo unde se pregăteşte alături de celelalte componente ale echipei.
Retragerea vine şi după ce vicecampionii olimpici de la dublu, Florin Mergea şi Horia Tecău, o sfătuiseră pe Halep să pună sănătatea pe primul plan. “Din proprie experienţă spun, cred că e mai bine să te opreşti, să te vindeci şi, în acelaşi timp, să continui să faci pregătirea, atât timp cât nu te afectează. Dar condiţiile de meci sunt cu totul altele. Stresul e unul destul de mare în meciuri şi doar ea îşi poate da cu părerea aiai. Numai ea poate lua o decizie, pentru că noi nu putem fi în adidaşii ei”, a declarat tenismenul gorjean. “Sănatatea e pe primul loc. Deci, dacă nu se simte bine, să nu forţeze. Pentru că din aceste forţări intervin accidentări care te scot din circuit mult timp. O accidentare ar putea să o scoată din circuit pentru turneele ei, dar şi pentru următoarele meciuri de Fed Cup. Echipa trebuie să gestioneze foarte bine momentul ăsta. Chiar nu este nevoie de Simona, să joace aceste meciuri accidentată, celelalte fete sunt la un nivel foarte bun”, a afirmat şi Tecău.

Sorana Cîrstea: “România nu sta în Halep”
Chiar şi fără cea mai bună jucătoare, fetele noastre sunt optimiste înaintea duelului cu Canada. Sorana Cîrstea a declarat că naţionala dispune de “material brut”, deşi investiţiile în tenis au fost destul de mici.“România poate să facă trei echipe de Fed Cup. România nu stă în Simona Halep, avem destule jucătoare şi cred că ar trebui să putem să câştigăm cu echipa pe care o avem. Tenisul merge bine, probabil, ne tragem una pe alta. România are noroc că are asemenea echipă, având în vedere că n-a făcut prea multe pentru noi”, a fost reacţia tranşantă a Soranei, numărul 38 WTA. “Am emoţii, cu siguranţă, avem cu toţii, dar sunt emoţii pozitive. E o onoare să reprezint România şi să fiu prezentă la Cluj în acest weekend. Aşteptam de mult timp acest lucru şi iată că mi s-a îndeplinit dorinţa”, a spus Ana Bogdan, înlocuitoarea Simonei Halep.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here