Gura târgului – Cometa Ionel Manţog

542
Între campanile electorale, liderul portocaliilor gorjeni mai are timp şi de relaxare, fiind un extrem de pasionat astronom amator. Practic, Ionel Manţog, căci despre el este vorba, se joacă noaptea cu o lunetă performantă.

Ca un făcut, deşi scăpat de grija aleşilor de la Bucureşti, norocosul de el a descoperit chiar o cometă. Şi brusc şi-a adus aminte că un târgujian ca şi el, chiar dacă acela era professor de matematică, pre numele său Victor Daimaca, mai avusese, pe vremuri, şansa unei asemenea descoperiri.

Se ştie că pentru poeţi, ori pentru vulg, şi cometele se sting. Dar nu dispar. Se-ndepărtează o vreme, fie şi pentru mii de ani, de planeta Pământ. Numai că Ionel Manţog, muritor ca şi noi, poate să-i dea numele său noii comete descoperite. Pentru Traian Băsescu şi Emil Boc a făcut destule în campanile electorale. A venit timpul să mai tragă un folos şi pentru sine. Fără a intra în atenţia DNA sau a defunctei ANI ! Noua cometă ieşită în cătarea lunetei sale se va numi, biensur, Ionel Manţog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here