Groapă de gunoi clandestină, pe malul Jaleşului

148

O veritabilă groapă de gunoi, clandestină bineînţeles, fiinţează de o perioadă bunicică de timp, dacă ne luăm după cantităţile de moluzuri şi alte resturi aruncate acolo, pe marginea râului Jaleş.

Aceasta este „localizată” la jumătatea distanţei dintre DN 67 ce duce la Motru (podul peste Jaleş de la Corneşti ) şi podul fostei căi de mocăniţă peste Jaleş ( se poate vedea din drum). Obiectivul (locul pentru depozitarea moluzurilor şi resturilor menajere) a fost ales „strategic” de cei ce au început să arunce aici resturile (într-o adâncitură a solului mascată de malul Jaleşului) urmaţi de alţii şi se pare că la ora actuală mulţi locuitori din zonă dacă au ceva de aruncat folosesc respectiva locaţie fără nicio reţinere faţă de consecinţele la care pot fi expuşi ei sau locuitorii din avalul râului. Este revoltător faptul că pe marginea unei ape, aflată la 12-13 km de Tg-Jiu (şi chiar dacă ar fi mai departe tot inconştienţă este) unde s-au făcut mai multe amenajări hidrologice iar râul a căpătat un peisaj propice pentru pescuit şi de ce nu pentru petrecerea câtorva ore în aer liber se mai produc asemenea barbarii fără ca nimeni să fie tras la răspundere (că în viziunea celor ce aruncă deşeurile … „prinde orbul scoate-i ochii”).

Garda de Mediu, doarme?!
Şi uite cum (vrem nu vrem )iarăşi ajungem la propusa „instituţie a trasului de mânecă” deoarece nu credem că, în respectivele comunităţi, nu există oameni care să ia atitudine faţă de aruncatul iresponsabil (ca să ne exprimăm politicos ) a tuturor resturilor şi molozurilor pe malul cursurilor de apă din apropiere. Demersurile noastre în mass-media (fără pretenţia că am descoperit America ori mersul pe jos /cum îmi exprimam opinia într-unul din articolele de debut ale acestei campanii) sunt pentru ridicarea gradului de conştientizare a comunităţilor locale faţă de problemele societăţii actuale precum şi în măsura reglementărilor legale oferirea de alternative viabile. Numai o schimbare radicală a mentalităţilor unora dintre semenii noştri în sensul că nu mai poate să facă fiecare ce vrea iar acţiunile nasăbuite ale unora pot afecta comunităţi întregi ne va aduce cu siguranţă ( credem noi ) mai aproape de mult visata civilizaţie occidentală.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here