Grigoraș nu întrevede o rapidă schimbare în bine a echipei – Nori negri până la finalul stagiunii

377

Pandurii a fost aproape de a obține, în sfârșit, un succes pe propriul teren în acest an, însă la fel de aproape a fost și de pierderea meciului cu Viitorul lui Gică Hagi. Acest semieșec l-a convins pe Grigoraș că până la vară, cu actuala echipă, nu poate emite pretenții și se va limita doar la procesul de observare și selectare a jucătorilor pentru următoarea stagiune.

Jocul Pandurilor a înregistrat o ușoară creștere la ultima partidă de campionat disputată, însă carențele majore au rămas și i-au costat pe gorjeni. Principala problemă sesizată de Grigoraș, dincolo de un blocaj psihic ce pare destul de evident, este pregătirea fizică: „Sincer, cred că acesta a fost cel mai bun joc. Față de meciurile cu Timișoara și Vaslui s-a încercat mai mult, am avut și câteva situații foarte clare, am reușit și să marcăm până la urmă, dar, din păcate, potența fizică n-a ținut decât vreo 70-75 de minute. Faptul că echipa nu se poate exprima decât 70-75 de minute nu se poate rezolva în 4-5 etape. Acest lucru l-am constatat, l-am discutat și cu jucătorii, dar nu poți să faci mai nimic acum. Mai sunt două săptămâni, e o perioadă în care să încerci să scoți cât mai mult din jucători. Pe final am primit gol dintr-un aut. Puteam să primim gol și din alte situații. Am înțeles că s-a lucrat foarte mult la fazele fixe și la auturi. Când iei goluri din aut, nu-ți cade atât de ușor. Am încercat mai mult ca altădată, dar până se termină sezonul acesta ne vom chinui foarte mult”, a declarat tehnicianul Pandurilor după remiza cu Viitorul Constanța.

Viitorul venise să câștige
Antrenorul celor de la Viitorul, Bogdan Vintilă, a mărturisit că echipa sa își propusese să câștige toate cele trei puncte la Târgu Jiu. „Jocul Pandurilor îți dădea speranțe să vii să câștigi. Am încercat să le spun băieților că odată cu venirea domnului Grigoraș situația se va schimba”, a declarat antrenorul echipei lui Gică Hagi. Chiar dacă Viitorul a obținut doar un egal, victoria le-a fost aproape în mai multe rânduri pe final de joc, când jucătorii lui Bogdan Vintilă au ratat ocazii foarte mari. În ciuda perioadei proaste prin care trece echipa gorjeană, antrenorul Viitorului spune că experiența și viziunea pe care Grigoraș o are asupra fotbalului va schimba în viitor actuala situație de la Pandurii: „O să facă treabă bună domnul Grigoraș aici. E un antrenor pe care-l apreciez, căruia îi place fotbalul. Îi urez și lui baftă și sper la anul să ne revedem în aceleași condiții, în Liga 1”, a mai spus Bogdan Vintilă.

S-ar putea despărți de 10 jucători
O altă cauză a jocului slab prestat de jucătorii Pandurilor în această primăvară este căutată de antrenorul Petre Grigoraș în faptul că mulți dintre jucători nu sunt siguri de faptul că vor continua la Târgu Jiu din vară. „Sunt o serie de jucători care la sfârșit de sezon își încheie contractele cu clubul. Să vedem pe care îi oprim dintre ei. Eu sper să oprim cât mai mulți și să facem și 3-4 transferuri care să ne ajute. Atunci o să fie altceva. Acum, chinul va fi destul de mare în ultimele etape”, a declarat antrenorul echipei gorjene. Din actualul lot al Pandurilor, trei jucători, Mamele, Distefano și Cristea, sunt la final de contract, cu șanse aproape nule de a continua la Târgu Jiu. Alți șase jucători sunt și ei la final de contract, însă conducerea Pandurilor poate activa clauze prin care să-i păstreze, însă doar dacă vor plăti anumite sume pentru fiecare dintre ei, cei șase fiind Sipo, Erico, Elton, Shamsin, dos Santos și Giusti. Un alt jucător a cărui situație nu este clară în acest moment este Dan Nistor, al cărui împrumut de la Evian expiră în vară.

Luptă pentru banii din drepturile TV
Dacă prea puține lucruri bune se mai pot întâmpla pentru Pandurii în aceste ultime trei etape de campionat, echipa gorjeană trebuie să lupte până la final pentru un loc cât mai bun în clasament și, implicit, mai mulți bani din drepturile TV. Tocmai de aceea, Grigoraș speră ca, dacă nu va reuși să mai urce o poziție în clasament, Pandurii să nu mai piardă vreun loc în ultimele trei runde: „Sperăm să nu mai picăm în clasament. Depinde de rezultatele celelalte și depinde de ce vom face ca să reușim să batem Corona Brașov acasă. Cu 46 de puncte e posibil să nu cazi mai jos de locul 7-8, dar cred că acum contează foarte mult și un loc în clasament pentru că sunt bani”, a comentat Grigoraș această situație. În campionatul trecut, Pandurii, în calitate de vicecampioană a României, a obșinut o sumă record din drepturile TV, sumă de care va fi, din păcate, foarte departe acum, când nu are șanse de a depăși locul 6.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here