Grig nu se aruncă spre Europa – „Nu ar fi niciun avantaj pentru noi!”

363

Chiar dacă Pandurii nu mai poate urca sau coborî de pe locul 7 în urma ultimei etape din acest sezon al Ligii 1, există posibilitatea, extrem de mică, e drept, de a mai ajunge în Europa League. Totuși, Grigoraș nu se arată deloc încântat de o asemenea perspectivă.

După meciul cu Corona Brașov, Pandurii a reușit să se debaraseze pe problemele trecutului în ceea ce privește victoriile, sau mai bine spus lipsa lor, la Târgu Jiu sau în ceea ce privește numărul de goluri marcate, însă Grigoraș a văzut în jocul echipei sale și lucruri deloc încurajatoare, cum ar fi nesincronizările din apărare. Poate și tocmai din cauza acestor probleme, Grigoraș spune că nu și-ar dori acum o participare în cupele europene în detrimentul altor echipe aflate în față în clasament, dar cu probleme financiare nerezolvate. „Dinamo e pe locul 4, loc de Europa League, şi ea ar trebui să participe. Conjunctural dacă s-ar ajunge într-o situaţie de acest gen nu e o bucurie, satisfacţie pentru că nu merităm. Pandurii a demonstrat că nu merită să ajungă în Europa, iar dacă conjunctural am ajunge, nu ar trebui să fim mândri de absolut nimic. Mi-aş dori ca echipa care termină pe loc de cupă europeană să meargă mai departe pentru că e meritul şi munca unei echipe în timpul unui an”, a declarat Grigoraș după meciul câștigat acasă în fața Coronei Brașov cu scorul de 5-0 (2-0).

Timp prea scurt pentru o nouă echipă „europeană”
În argumentația sa, cu privire la faptul că Pandurilor nu le-ar prinde bine acum o nouă aventură europeană, Grigoraș aduce vorba de situația jucătorilor, foarte mulți la final de contract: „Ştiţi că am venit în perioada de şase etape pentru a cunoaşte echipa, sunt 9 jucători la final de contract, e o perioadă de reconstrucţie care necesită timp. Iar dacă, conjunctural, vom ajunge în Europa, timpul s-ar scurta foarte mult şi nu ar fi nici un avantaj pentru noi”, a mai declarat Petre Grigoraș. Acesta regretă faptul că echipele importante, care ar trebui să fie o forță pe plan național și internațional, au decăzut foarte mult în ultima perioadă, vreme în care au apărut o serie de echipe „sezoniere”: „Probleme sunt la multe echipe, dacă şi la Dinamo şi CFR au apărut probleme, echipe cu tradiţie. Vă daţi seama ce înseamnă asta?… E păcat pentru că apar echipe cu nume exotice, care nu rezistă decât un an sau doi, iar alte echipe cu tradiţie nu găsesc suport financiar cu care să reziste în prima ligă”, a mai spus antrenorul Pandurilor.

Joacă marți în ultima etapă
Cum și Universitatea Cluj a reușit să se salveze de la retrogradare, iar meciul direct nu poate produce schimbări majore ale configurației clasamentului în zonele sale de interes maxim, la cupele europene sau retrogradare, Liga Profesionistă de Fotbal și Digi Sport au ales ca meciul Pandurilor din ultima etapă de campionat, în deplasare la Cluj Napoca, cu echipa „șepcilor roșii” să se dispute marți, cu începere de la ora 18:15. Pandurii nu mai poate părăsi locul pe care se află, indiferent de rezultatul meciului de pe Cluj Arena, însă ardelenii ar putea termina chiar pe locul 8 în cazul în care ar câștiga acest ultim meci, coroborat însă și cu alte rezultate ce ar trebui să le fie favorabile.
Pandurii a jucat în acest sezon foarte multe partide pe Cluj Arena, însă nu contra celor de la U Cluj, ci meciuri din Europa League, stadionul ardelean fiind gazda gorjenilor în această competiție. Dacă în Europa League Pandurii au rămas fără victorie pe frumoasa arenă, în Liga 1, în urmă cu două sezoane Pandurii a învins pe Cluj Arena formația ardeleană cu scorul de 1-0 prin golul înscris de Voiculeț, în vreme ce în campionatul trecut, meciul de la Cluj s-a înscheiat nedecis, scor 1-1, cu un gol marcat de Rusu. Interesant este de văzut cum a rezistat suprafața de joc de la Cluj Arena după ce în weekend a avut loc pe același stadion un concert important la care au participat circa 45.000 de spectatori.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here