Gravidă pusă în aşteptare din cauza ginecologului Diţescu

235

Numele Spitalului Bumbeşti-Jiu a ajuns din nou în atenţia presei şi a opiniei publice după ce, ieri dimineaţă, o gravidă, care se simţea rău şi nu putea fi supusă unei operaţii cezariene la această unitate, a fost pusă în situaţia de a aştepta zeci de minute un echipaj de ambulanţă care să o transporte la Craiova. Iniţial, întreaga vină s-a aruncat asupra Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj, însă managerul acestuia, Marinică Niculescu, a precizat că problemele au apărut din cauza medicului ginecolog Damian Diţescu, care a derutat salariaţii SJA. În final, pacienta a fost transportata în siguranţă la un spital din Craiova.

ditescu27O gravidă din Polovragi a ajuns, în cursul dimineţii de miercuri, la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, având, se pare, probleme cu sarcina. Depăşiţi de situaţie, medicii de aici au solicitat o ambulanţă pentru a o transporta pe femeie la o unitate din Craiova. Apelul s-a făcut la ora 08:17 minute, după cum a precizat managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. Din păcate, din cauză că informaţiile privind cazul respectiv erau incerte, nu a fost posibilă trimiterea unui echipaj chiar în acel moment. Vina a fost aruncată asupra salariaţilor Ambulanţei, însă managerul Niculescu face lumină în acest caz. „Au sunat la dispecerat la ora 08:17. Medicul Diţescu de la Spitalul Sadu a sunat, dar nu a specificat pe cine trebuie să luăm, de unde să o luăm şi unde trebuie să o ducem pe femeie. Aceste date sunt obligatorii pentru a şti ce echipaj trebuie trimis. În  final, ne-am edificat şi am trimis o ambulanţă echipată corespunzătoar, care a plecat din bază în jurul orei 9. În niciun caz nu au trecut 2 ore”, confirmă Marinică Niculescu, managerul SJA Gorj.

Niculescu: „Avem GPS şi ştim exact timpii de intervenţie”
Managerul Marinică Niculescu a aflat de la jurnalişti că Serviciul Judeţean de Ambulanţă era acuzat ca fiind vinovat pentru întârzierea la caz. Tocmai de aceea, el a ţinut să facă anumite clarificări. „Avem GPS şi ştim exact când s-a făcut solicitarea, când a plecat salvarea şi când s-a ajuns la caz. Abia acum sunt două ore de când am primit solicitarea pentru acest caz, iar ambulanţa în care se află gravida, preluată de la Sadu, este deja la Turceni, se îndreaptă spre Craiova”, a precizat Niculescu.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. O mizerie de serviciu acest serviciu 112 … cand a murit socrul meu in ianuarie anul curent, in jur de 10 – 15 minute a durat interviul celei care lucra in dispecerat, interviu care nu-si avea rostul din moment ce am spus numele, adresa, simptomele… Dupa abea 10 – 15 minute am fost transferat la ambulanta … iar ambulanta de la Tg/Jiu la Pestisani a facut 30 de minute in cazul in care acest traseu il fac zilnic si la mers normal am scos 15 minute. Rusine SJA … nu a dat Ditescu date concrete … ce sa spun….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here