Graure, detaşat consilier la Romag Termo

364

Fostul director al Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure, prestează, de mai bine de o săptămână, mai mult la Halânga decât la Electrocentrale Galaţi, loc în care ocupă, de mai bine de un an de zile, funcţia de director. De atunci, de altfel, Graure face pe consilierul directorului Romag Termo, deşi din funcţia celui pe care îl consiliază, mai nou, el a fost suspendat disciplinar, anul trecut, de către ministrul Constantin Niţă. Prezenţa lui Graure la şedinţele desfăşurate la unitatea RAAN de la Halânga, şi felul superior cu care îi tratează pe angajaţii de aici, a făcut să se înţeleagă că directorul CET-ului din Galaţi, unitate intrată în insolvenţă şi condusă de un administrator special, ar avea o susţinere, de care cei de la Romag Termo ştiu că acesta nu se mai bucură. Atitudinea acestuia face să se creadă că nu este exclus însă ca, în locul funcţiei de la CET Galaţi, pe care ar fi pierdut-o în urma detaşării, Graure să urmărească funcţia lui Cristian Socolescu, directorul Romag Termo, sau chiar pe cea a administratorului special, Viorel Marian.

În august 2013, Octavian Graure, fostul director al CE Turceni, numit în martie al aceluiaşi an director al termocentralei de la Halânga “Romag Termo” din cadrul RAAN, este suspendat din funcţie, timp de o lună, prin ordin al Ministrului Economiei. Suspendarea pe motive disciplinare îl lasă pe Graure fără loc de muncă, acesta fiind obligat să ceară ajutor şi în Gorj, la managerul CEO, Laurenţiu Ciurel. O lună mai târziu, Graure, care nu s-a remarcat printr-un management productiv la Romag Termo, dimpotrivă, era transferat la Electrocentrale Galaţi, CET-ul din această localitate confruntându-se însă cu probleme la fel de grave de ordin financiar, ca şi termocentrala din Halînga.

Insolvenţa îl face să dea din coate
Graure, devine astfel recuperator-şef la CET Galaţi, funcţie care nu-l mai mulţumeşte şi face tot posibilul, din vara anului trecut, să-şi folosească influenţa pentru a fi mutat într-un post mai călduţ. De altfel, o dată cu intrarea în insolvenţă a CET Galaţi, la Electrocentrale a început să se audă că Graure vrea să părăsească “barca” intrată, sub conducerea sa, la apă.
Cu toate acestea, Graure este obligat de împrejurări să facă anul în fruntea instituţiei, ca săptămâna trecută, să ajungă să fie adus înapoi la Romag Termo. Nu este exclus ca la mijloc să fie o detaşare, atâta timp cât şi CET Galaţi are adminsitrator special. Detaşarea în cauză, de care se vorbeşte, în rândul salariaţilor CET Galaţi, duce însă instant la pierderea funcţiei de director aici, pentru Graure.

ROMAG-TERMO-1024x768Nu director, ci un simplu consilier!
Deşi spera, cu siguranţă, ca revenirea la unitatea aflată în subordinea RAAN să fie pe aceeaşi poziţie din care a fost supendat în august 2013, Graure nu are, deocamdată, norocul acesta.
Graure face astfel, de săptămâna trecută, pe consilierul directorului Romag Termo, adică devine un fel de sfetnic al lui Cristian Socolescu şi el deranjat, se vehiculează aici, că e adus, în cârca sa, în unitatea pe care o conduce. Tonul superior şi ordinele pe care le-a dat Graure la o şedinţă internă a conducerii termocentralei a deranjat dar a şi demonstrat că nou venitul aici speră la mai mult în ceea ce priveşte actul de conducere al termocentralei.
Nu ar fi exclus astfel, ca Graure să facă demersuri ca să fie numit el director în locul lui Socolescu sau, de ce nu, administrator special în locul lui Viorel Marian, chiar dacă la nivel ministerial nu s-a uitat că cel venit din Gorj a avut aici probleme disciplinare.

Ordinele lipsesc?!
Cum la nivel de CET Galaţi nu există niciun ordin privind transferul lui Graure la Mehedinţi, deasupra mişcărilor făcute de acesta planează, deocamdată, ceaţa. În rândul salariaţilor nu se exclude însă faptul că Graure a fost destituit şi din funcţia avută în fruntea Electrocentrale(CET) Galaţi, loc în care a fost instalat în luna septembrie a anului trecut, asta după ce fusese, cu o lună în urmă, suspendat din funcţia de director al Termocentralei Halînga, de către ministrul Constantin Niţă. Asta deoarece se cunoaşte aici că cel pus recuperator-şef la CET Galaţi, societate intrată în insolvenţă la jumătatea lui 2014, nu prea a reuşit să repună pe linia de plutire unitatea.
Cele întâmplate sunt însă un semn că lui Graure încă i se mai acordă o fărâmă de încredere, în ciuda faptului că a dovedit că nu este agreat profesional în trei judeţe. Pe acest considerent, adică susţinerea, merge şi Graure, acuzat la Romag Termo că manifestă însă, din prima, o atitudine incorectă faţă de cei de aici, tratându-şi de sus colegii de muncă şi arătând că a venit aici cu “dabia scoasă”.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. Poate nu cunoaste lumea cine este acest Graure .
    Putem sa ne aducem aminte cu oroare de cind era la conducerea Termocentralei din Turceni, unde pe timpul acestuia se fura fier vechi cu tirul cu stirea lui , ocazie in care acesta sa imbogatit peste masura facindu si la casa parinteasca din comuna Grozesti satul Gura Susitei, jud . Mehedinti un adevarat imperiu exact ca in Texax , se pare ca acolo este locul unde se fac cele mai mari chefuri la care invitat de onoare sau special este seful circulatiei de la Politia Turceni , ofiterul Stelica Besliu protectorul respectivului pe plan local impreuna cu nr. 3 din conducerea IPJ Gorj Nelutu Fratilescu cu care acest ,,director,, ar fi pastrat o relatie strinsa de prietenie de cind erau impreuna la Turceni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here