Grădiniţa din cartierul Narciselor, finalizată în august

503

Primăria Municipiului Târgu-Jiu pregăteşte terenul pentru darea în circuitul şcolar a unei grădiniţe moderne, situată în cartierul Narciselor. Construcţia va fi finalizată la mijlocul lunii august, iar din septembrie vor putea învăţa aici 40 de micuţi. Municipalitatea are în  plan şi extinderea unor grădiniţe din zona de sud a oraşului: Grădiniţa Nr. 8 de pe Mioriţei, Grădiniţa „Mihai Eminescu”, Grădiniţa „Lumea Copiilor” de pe strada 22 Decembrie.

În cel mai tânăr cartier din Târgu-Jiu, Narciselor, unde s-au construit blocurile pentru tineri prin programul ANL, locuinţe sociale şi individuale, pe terenuri atribuite de către Primărie celor îndreptăţiţi de lege, s-a ridicat şi cea mai gradinita anlnouă grădiniţă cu program normal. Cel puţin 40 de copii vor putea învăţa aici. „Construirea acestei grădiniţe se înscrie în obiectivul municipalităţii de a construi noi unităţi de învăţământ preşcolar, ţinând cont, pe de o parte, de dezvoltarea localităţii, iar pe de altă parte de tendinţa de creştere a numărului de solicitări pentru înscriere a copiilor preşcolari. Investiţia s-a realizat pe o suprafaţă de 2.500 metri pătraţi, incinta grădiniţei; construcţia propriu-zisă are 300 de metri pătraţi; are două săli pentru două grupe de copii; va fi dotată cu toate cele necesare. Investiţia este gradinita anl (2)realizată în parteneriat de către Primărie şi Ministerul Educaţiei, care finanţează investiţia de bază, iar de la bugetul local se finanţează lucrările conexe, respectiv racordurile la utilităţi, apă, gaze, canalizare, energie electrică, împrejmuirea, amenajarea locului de joacă, echipamentele în centrala termică”, a explicat Raul Chiriac, directorul Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Demersuri pentru angajarea de personal
gradinita anl (3)Valoarea totală a investiţiei, atât partea de construcţie propriu-zisă, finanţată de Ministerul Educaţiei, cât şi lucrările conexe, finanţate de Primărie, se ridică la aproximativ 750.000 de lei. Pentru a fi funcţională, grădiniţa are nevoie şi de angajaţi, astfel că municipalitatea a întreprins demersurile necesare în acest sens. „S-au făcut demersuri la Inspectoratul Şcolar pentru includerea din această toamnă în circuitul şcolar, pentru asigurarea personalului gradinita anl (4)didactic de specialitate. Lucrările vor fi finalizate complet până la sfârşitul lunii august, atât investiţia de bază, cât şi lucrările conexe, astfel încât la 15 septembrie va putea fi inclusă în circuitul şcolar”, a confirmat Chiriac.

Alte investiţii în învăţământ
gradinita anl (5)Reprezentantul Primăriei Târgu-Jiu face menţiunea că investiţiile în unităţi de învăţământ vor continua. Astfel, tot în zona blocurilor ANL, în Debarcader, va fi construită o grădiniţă cu trei grupe. De asemenea, în portofoliul Primăriei se află şi extinderea unor grădiniţe din zona de sud a oraşului: Grădiniţa Nr. 8 de pe Mioriţei, Grădiniţa „Mihai Eminescu”, Grădiniţa „Lumea Copiilor” de pe strada 22 Decembrie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here