Gorjul, reprezentat de doi elevi la Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori

274

Doi elevi de la unități de învățământ din municipiul Târgu-Jiu vor reprezenta, săptămâna viitoare, județul Gorj la etapa națională a Olimpiadei de Științe pentru Juniori.

Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori se va desfășura în perioada 31 iulie – 4 august, la Deva, și va reuni circa 100 de elevi din toată țara. Județul Gorj va fi reprezentat de doi elevi: Coiculescu Veronica Ionela, de la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, și Popeangă Mihnea Ștefan, de la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu. Coiculescu Veronica a fost pregătită de profesorii Vîlceanu Mihai (Fizică), Talabă Dragomir Dan Ioan (Chimie) și Neguleasa Carmen (Biologie), iar Popeangă Mihnea de profesorii Voiculescu Simona (Fizică), Ungureanu Lavinia (Chimie) și Gherghinoiu Adina (Biologie). Olimpiada Ştiinte pentru Juniori se adresează elevilor din învăţământul obligatoriu, clasele a VII-a, a VIII-a şi a IX-a, cu respectarea condiţiei ca participantul să nu împlinească vârsta de 16 ani până la sfârșitul anului în curs. Probele de concurs sunt: proba teoretică şi proba practică.
Proba practică a olimpiadei este obligatorie numai pentru etapa naţională şi pentru etapa internaţională ale olimpiadei. Participarea la această olimpiadă este individuală, după o programă şi o bibliografie unice (programa şi subiectele de concurs sunt valabile atât pentru elevii din clasa a VII – a, cât şi pentru elevii din clasa a VIII-a şi a IX-a). Lotul lărgit pentru olimpiada de Ştiinţe – etapa internaţională va fi format din primii 15 elevi din lista clasamentului final al etapei naționale a olimpiadei. Anul acesta, participanții la etapa națională vor susține proba practică luni, 1 august, iar pe cea scrisă marți, 2 august. Festivitatea de premiere este programată în cursul zilei de 4 august.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here