Gorjul are prefect nou, tânăr şi cu viitor în Parlament

135

Începând de joi Gorjul a intrat în normalitate având un prefect nou în persoana lui Claudiu(Radu) Teodorescu, înalt funcţionarul public fiind uns în funcţie în prezenţa premierului Victor Ponta şi a doi secretari de stat. Teodorescu şi-a depus jurământul în faţa unei săli pline de şefi ai serviciilor deconcentrate din judeţ, de foşti colegi din USL, de membrii actualului său cabinet şi de un număr impresionant de ziarişti. În discursul ţinut imediat după învestire, Teodorescu a promis deschidere din partea sa şi că va face echipă cu cei cu care va lucra de joi încolo.

Gorjul nu îl mai are prefect, de joi, pe Liviu Andrei, care va trece inspector guvernamental, ci pe Claudiu Teodorescu, acesta fiind numit miercuri prin hotărâre de Guvern şi învestit a doua zi. Numirea lui Teodorescu a fost aşteptată câteva săptămâni, dar amânată din cauza problemelor apărute după referendum, şi a programului încărcat al premierului. În cele din urmă s-a realizat ieri, Prefectura fiind considerată un bastion în care USL-ul nu şi-a pus oamenii, fiind lăsaţi reprezentaţii PDL “la butoanele” administraţiei judeţene. Acum lucrurile au intrat în normal şi a subliniat acest lucru şi Victor Ponta care îi prevede un viitor politic luminos tânărului prefect de Gorj.

Premierul: “Să faceţi echipă bună”
Ponta îl vede pe viitor parlamentar pe Teodorescu, lucru care va fi posibil urmare a experienţei dobândite de acesta la Prefectură. “Îmi doresc ca aici, lucrurile, în perioada cât sunt prim-ministru, să meargă în direcţia bună. Vreau să-i mulţumesc prefectului Liviu Andrei pentru toată activitatea. Sunt convins că, în continuare, va rămâne în rândul funcţionarilor publici şi îşi va folosi experienţa acumulată în acest sens. În ceea ce priveşte numirea noului prefect, ca orice lucru la Gorj se face mai greu, se face după discuţii multe, cu toată lumea. Sper că am găsit o soluţie bună şi domnul Teodorescu, dincolo de încrederea mea personală, are din partea dumneavoastră a tuturor sprijinul pentru un om care nu are foarte multă experienţă dar care are foarte multă bună-credinţă şi integritate. Să încercaţi să faceţi o echipă bună în interesul judeţului”, a declarat Ponta.

Probleme cu Andrei
Cel care a citit ordinul de numire a noului prefect a fost secretarul de stat în Ministerul Comunicaţiilor, Bebe-Viorel Ionică. Tot Ionică a dat citire ordinului prin care Liviu Andrei nu mai era prefect de Gorj. În ce priveşte viitorul lui Andrei acesta nu este foarte sigur, în ciuda promisiunilor premierului, deoarece acesta nu poate fi transferat pe un post de inspector guvernamental, examenul acestuia pentru a accede în Corpul Înalţilor Funcţionari Publici nefiind omologat.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here