Gorjenii preferă anvelope de iarnă second-hand

125

Avertizările meteorologice de vreme rea, din ultima perioadă, îi face pe şoferii gorjeni să se gândească să îşi pună de acum la punct maşinile pentru perioada de iarnă. Ca zăpada să nu îi ia prin surprindere trebuie să se aprovizioneze cu cauciucuri specifice anotimpului rece. Asta mai ales că amenzile pentru cei surprinşi fără anvelope de iarnă s-au majorat faţă de cele practicate anul trecut. Nu la fel se întâmplă însă cu anvelopele rămase pe stoc, în magazinele de profil din judeţ. Acestea se găsesc la magazinele din Gorj la preţul cu care s-au vândut anul trecut. Ele se vor majora însă după 1 noiembrie. Tariful acestora diferă în funcţie de mărime şi de marcă.

Legislaţia privind obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă a intrat în vigoare în noiembrie anul trecut şi prevede că, în absenta acestora, conducătorul să fie sancţionat cu amendă a cărei valoare să se încadreze între 9-20 puncte. Asta înseamnă că, dacă la iarnă şoferii fără anvelope vor avea ghinionul să fie prinşi în trafic fără dotări specifice, vor fi sancţionaţi cel puţin cu o amendă de 630 lei, cu 27 de lei mai mult faţă de valoarea sancţiunii pe care ar fi primit-o anul trecut. Conform legii, valoarea punctului de amendă este de 10% din valoarea salariului minim pe economie şi cum de astă iarnă şi până acum acesta a fost majorat, direct proporţional cu el a crescut şi valoarea amenzilor. De precizat este că, echiparea maşinilor pentru iarnă nu este obligatorie a fi făcută la 1 noiembrie, ci atunci când vine îngheţul, oricând drumurile sunt acoperite de zăpadă şi se circulă în condiţii de iarnă

Anvelopele second – hand la mare căutare
Cauciucuri pentru iarnă se găsesc în magazinele din Târgu-Jiu la preţurile de anul trecut, nescumpindu-se încă. Gorjenii, din pricina crizei financiare, preferând astfel să achiziţioneze anvelope second-hand. “Vânzările nu au început încă să meargă foarte bine dat fiind faptul că zăpada încă nu a căzut şi mai ales pentru că oamenii preferă să cumpere anvelope de la diferite târguri organizate prin judeţ la mâna a doua, din lipsa banilor. Astăzi am vândut 2 anvelope, şi nu cred că voi mai vinde altele în această zi. Preţul variază în funcţie de mărime şi de marcă, vă pot spune un preţ orientativ, 280 de lei bucata. Pentru 4 bucăţi cumpărătorul plăteşte 11 milioane două sute de lei vechi iar montajul cauciucurilor costă între 30 şi 80 de lei. Cumpărători sunt însă foarte puţini”, a declarat angajatul unui magazin de profil din municipiu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here